Obilježavanje Dječje nedjelje u Skelanima

OŠ Kosta Todorović SkelaniOve godine Dječija nedjelja se u JU OŠ „ Kosta Todorović“ obilježava u periodu od 2. do 6. 10.2017. godine pod sloganom „Dječiji svijet-moj svijet“.

Učenici ove škole su tim povodom zajedno sa nastavnicima osmislili niz sportskih, muzičkih, kulturno – umjetničkih i humanitarnih aktivnosti.

Prvog dana, u ponedjeljak 2. oktobra, odjeljenske starješine i nastavnici su upoznavali učenike o njihovim pravima, kao i obavezama u školi.

U utorak, 3. oktobra, učenici od 1. do 5. razreda su uljepšavali školsko dvorište i crtali po školskom igralištu.

U srijedu je organizovano prikupljanje humanitarne pomoći za Vanju Pejakovića, učenika Poljoprivredne škole Banja Luka, koji je doživio nesreću na maturskoj ekskurziji u Italiji.

U četvrtak, 5. oktobra, biće organizovan sportski dan gdje će se učenici takmičiti sa nastavnicima i učiteljima u fudbalskom i odbojkašom meču.

Učenici nižih razreda će posjetiti izdvojeno odjeljenje Narodne biblioteke Srebrenica i uživati u radionicama.

U petak, 6. oktobra, Dom zdravlja Srebrenica, ambulanta Skelani i stomatološka služba organizuje u školi prevenciju bolesti zuba pod nazivom za „Za zdrav i lijep osmijeh“ a u 12:00 h će biti organizovan maskembal za učenike od 1. do 5. razreda, koji će prošetati Skelanima.