Obavještenje Službe civilne zaštite opštine Srebrenica

UVAŽENI,

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE IZDAO VREMENSKU PROGNOZU UZ NAJAVU POTENCIJALNO OPASNIH PADAVINA-LEDENE KIŠE ZA DAN 03.12.2020.GODINE (ČETVRTAK).

U SKLADU SA VREMENSKOM PROGNOZOM I NAJAVOM POTENCIJALNO OPASNIH PADAVINA-LEDENE KIŠE IZDATOM OD STRANE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE DANA 03.12.2020.GODINE (ČETVRTAK) OČEKUJU SE SLJEDEĆE VREMENSKE PRILIKE:

1. ČETVRTAK:03.12.2020.GODINE

VRIJEME OBLAČNO S MJESTIMIČNIM KIŠNIM PADAVINAMA, PROLAZNO LEDENA KIŠA NA ZAPADU. OBILNIJE PADAVINE OD JUGOZAPADA DO JUGA. NAJVIŠE VREMENA BEZ PADAVINA U PODRINJU I SEMBERIJI. NAILAZAK CIKLONA I PRIPADAJUĆEG FRONTALNOG SISTEMA USLOVIT ĆE U ZAPADNIM I SJEVEROZAPADNIM KRAJEVIMA TOKOM DANA PADAVINE. BIĆE MJEŠOVITE KIŠE I SNIJEGA, A ZBOG TEMPERATURNE INVERZIJE U PRIZEMNOM SLOJU, KIŠA KOJA BUDE PADALA ĆE LEDITI PRI TLU. BIĆE I OBLASTI SA LEDENOM KIŠOM I SNIJEGOM KOJI NEĆE BITI OBILAN, ALI ZBOG KARAKTERISTIČNE SITUACIJE MOŽE STVARATI PROBLEME, UGLAVNOM U ODVIJANJU SAOBRAĆAJA.

U SKLADU SA VREMENSKOM PROGNOZOM I NAJAVOM POTENCIJALNO OPASNIH PADAVINA-LEDENE KIŠE IZDATOM OD STRANE REPUBLIČKOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE, OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO I PRAVNA LICA PODRUČJU NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE DA SVOJE AKTIVNOSTI PRILAGODE PROGNOZIRANIM VREMENSKIM PRILIKAMA.

S POŠTOVANJEM.

Obrađivač: Hasudin Mustafić, Sam.str.saradnik za poslove civilne zaštite

Načelnik odjeljenja

Bego Bektić