Novogodišnji teniski turnir u Bratuncu

tenski_turnir_1U sklopu prijekta “Igraj za mir” u Bratuncu je održan završni, novogodišnji teniski turnir. Ovaj projekat je podržan od strane Fondacije “Mozaik”, opštine Bratunac i neformalne grupe građana Bratunca, zaljubljenika u tenis.

Mali teniseri pokazuju da su u školi tenisa teniskog kluba “Bratunac” naučili kako da se prema sportu odnose na pravi način. Za svoj trud dobili su i nagrade u vidu diploma, medalja, ali i novogodišnjih paketića koje je obezbijedio TK “Bratunac”, uz pomoć društveno odgovornih preduzeća iz Bratunca”

“Ja ovdje dolazim na treninge I treba dosta truda da bi se osvojilo drugo mjesto”, rekao je Filip Ružičić, mladi teniser nakon završetka takmičenja.

“Osvojio sam prvo mjesto i nastaviću da igram tenis”, izjavio je mladi Adil Osmanović iz Konjević Polja, takođe član TK „Bratunac“

“S obzirom koliko dugo treniram u dobrim uslovima, to je dobro. Medalje sam osvajao, na primjer u Bijeljini, Banjaluci. Osvajao sam i u Milićima; prije jedno mjesec dana sam išao na turnir”, rekao nam je i Saša Varagić, još jedan mladi teniser.

teniski_turnir_2Novogodišnji teniski turnir u Bratuncu je već postao tradicionalni događaj, obzirom da se održava već osmi put. Organizatori su prezadovoljni i smatraju da je za mlade tenisere turnir podstrek za nastavak rada.

“Što se tiče djece, ona su danas sva osvojila prvo mjesto jer su jako dobri, tako da, idemo dalje”, rekao je Slavoljub Mlađenović za UPSMedia, trener TK „Bratunac“

I radovi na izgradnji teniskog terena, koji se, takođe, gradi u sklopu projekta “Igraj za mir” su pri kraju.

“Ostalo je još na igralištu da se postavi šljaka, koja će ovih dana, zavisno od vremenskih uslova biti urađen i taj dio”, dodao je Mlađenović

Tenis u Bratuncu postaje sve popularniji zahvaljujući, između ostalog, i ovakvim inicijativama. Možda u skorije vrijeme, na ovim prostorima, zablista i neka nova teniska zvijezda.