NOVI DOM ZDRAVLJA ZA GRAĐANE BRATUNCA

Stanovnici Bratunca već godinama se susreću sa problemom neadekvatnog zdravstvenog zbrinjavanja. Dom zdravlja u kome se pacijenti liječe nema neophodne prostorije i adekvatne uslove za prijem pacijenata. Izgrađen je prije nekoliko decenija, a u njegovo renoviranje i osavremenjavanje uloženo je malo sredstava. Iako se godinama govorilo o izgradnji nove zgrade, tek danas je u prisustvu ministra zdravlja Dragana Bogdanića, rukovodstva Opštine i građana Bratunca postavljen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade.

Izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Bratuncu otpočeli su načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Dragan Bogdanić, svečanim polaganjem kamena temeljca.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, istakao je da je ovo veoma bitan korak ka poboljšanju zdravstvene zaštite građana u Bratuncu.

„Očekujem samo od izvođaca da u narednih godinu dana završi jedan kvalitetan objekat i da nakon toga zdravstvena zaštita u ovom dijelu RS bude dostupna i kvalitetna kao i u ostalim dijelovima“, izjavio je Bogdanić.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS koji je izjavio da je ovo samo početak ulaganja u projekte za razvoj opštine Bratunac.

„Svjedoci smo početka radova na Domu zdravlja u Bratuncu koji je svakako jedan veliki poduhvat i od velikog značaja za građane Bratunca. Vlada RS se opredijelila da ulaže i u istočnom dijelu i to je demant za one koji pričaju da su neravomjerno rasporedjene investicije u RS“, izjavio je ministar Trninić.

Načelnik opštine Bratunac zadovoljan je zbog dobre saradnje opštine sa Vladom RS koja je pronašla sredstva za realizaciju najvažnijih projekata u ovoj opštini.

„Naš Dom zdravlja spada među bolje Domove zdravlja jer pozitivno posluju, nema viškova zaposlenih, ali nije mogao da obezbijedi kvalitetne usluge, tj. primarnu zdravstvenu zaštitu za naše građane upravo zbog uslova u kojim su radili. To je resorno ministarstvo prepoznalo, nije se išlo na rekonstrukciju postojećeg objekta jer bi to bilo neosnovano ulaganje, gradi se novi objekat i za narednih 30-40 godina možemo garantovati dobru primarnu zaštitu za naše građane“, rekao je Nedeljko Mlađenović.

Zaposleni u Domu zdravlja izjavili su da će im izgradnja nove zgrade u velikoj mjeri olakšati rad i da će pacijeniti konačno imati kvalitetno liječenje i dijagnostiku.

„Sam projekat je od velike važnosti za cijelu lokalnu zajednicu, od velike važnosti za naše radnike Doma zdravlja, a prije svega za naše pacijente koji će u veoma skoroj budućnosti imati bolje uslove za liječenje i dijagnostiku i sveukupniju zdravstvenu zaštitu“, nije krila svoje zadovoljstvo Snežana Stojanović, direktorica Doma zdravlja u Bratuncu.

Građani su srećni što je došlo vrijeme da se obnovi ustanova koja je među najznačajnijim stanovništvu. Kažu da su i pored loših uslova imali kome da se obrate, ali da je svako poboljšanje korisno.

„U suštini bili smo zadovoljni, ali sada će biti bolje i nadam se da će biti savremenije i ljepše, i usluga da će biti bolja“, rekao nam Polić Nenad iz Bratunca.

Izvođači radova se nadaju da će projekat biti realizovan do marta naredne godine i poručuju da će zgrada biti kvalitetna i dugovječna.