Nova talasanja oko skupštinske većine

radomir pavlovi

Prvo se danas zajedničkim saopštenjem za javnost obratio OO SNSD-a i DNS-a, koje vam prenosimo u cijelosti:

 

„Novi predsjednik SO Srebrenica i njegov kolega ‘Mile radikal’ u dva dana odrzali su dva kolegija skupstine opstine Srebrenica (18-19.05) i nanijeli tolko štete i problema za dalje funkcionisanje vlasti u opštini Srebrenica, i ove nazor uspostavljene većine što će biti presedan od posle rata u radu SO Srebrenica. Oni krše Poslovnik o radu Skupštinskog kolegija oni krše Statut opštine Srebrenica, oni krše Zakon o lokalnoj Samoupravi i uvode opšti haos i anarhiju u rad Opštine Srebrenica. Vrijeme ce biti sud njihovog rada u bezakonjua, Alija i Mile će biti Predsjednik i Potpredsjednik SO Srebrenica za analizu koji su za najkraće vrjeme napravili najviše protivzakonitih političkih odluka. Ako SO Kolegij donese odluku sa 6:5 na predlog Načelnika da se odgodi sjednica kolegija dok iz Ministarstva ne dođu stavovi po žalbama u SO Srebrenica po zapisniku upravnog inspektora oni, to ne poštuju nego sutradan opet (19.05) Alija Tabaković zakaze SO Kolegij i bez kvoruma donese odluku da se sazove 6. redovna sjednica SO Srebrenice za 06.06.2017 sa dnevnim redom koji nema veze sa Programom rada SO Srebrenica za 2017 samo da pokažu silu i revanšizam za sve suprotno njihovim stavovima na koje je ukazao i načelnik i članovi Kolegija SO Srebrenica. To je njihov uvod u anarhični rad zasnovan na njihovom neznanju, a ne volji za napredak Srebrenice. Oni ovim postupcima donose toliku neizvjesnost i utjeruju strah u građane Srebrenice što će uskoro i vrijeme pokazati, da nastavljaju politiku destrukcije i nemoći bez volje za dijalogom i kompromisom, a to pokazuje dnevni red za njihovu 6. sjednicu SO Srebrenica. Ova „nasilu“ većina ne želi razgovarati sa Načelnikom opštine niti se želi dogovarati sa Mladenom Grujičićem kao ni sa 10 odbornika koji ne dolaze na sjednice SO Srebrenica. Mi ćemo nastaviti naše političko djelovanje dok se ne počne poštovati Statut i Poslovnik SO Srebrenice, a njihova politika ucjena i prijetnji daljim smjenama vodi njihovu politiku u haos. To je poznata politika bezakonja i za nju su trenutno najodgovorniji Predsjednik i potpredsjednik SO Srebrenica“, stoji u saopštenju OO SNSD i DNS Srebrenica.

Potom je, na osnovu napisa u „Dnevnom avazu“, u kojem je navedeno da prethodna skupštinska većina ponovo priprema obrte na srebreničkoj političkoj sceni, Alija Tabaković, aktuelni predsjednik SO Srebrenica, za UPSMedia izjavio:

alija tabakovic„Gospodin Radomir Pavlović je jutros objavio da se u Srebrenici formira nova skupštinska većina i ja moram reći da to nije tačno, da se nikakvi pregovori oko nekih skupštinskih većina ne vode. Trenutna skupštinska većina je stabilna i ona je otvorena za sve odbornike i političke partije koje žele biti dio ove priče. Prostora ima za sve, jedini uslov je da budu zadovoljeni uslovi odbornika koji čine trenutnu skupštinsku većinu. Ukratko, nema mjesta ni prostora za bilo kakve špekulacije za neke nove priče“