NERMIN ALIVUKOVIĆ NOVI ZAMJENIK NAČELNIKA OPŠTINE SREBRENICA

iv redovna so sjednica srebrenicaNermin Alivuković je izabran za novog zamjenika načelnika opštine Srebrenica, a izabrani su i novi: sekretar skupštine opštine, te načelnici pet odjeljenja u lokalnoj upravi Srebrenice. Novinari su bili udaljeni, pa naknadno vraćeni uz objašnjenje da su udaljeni iz tehničkih razloga.

Nermin Alivuković je, nakon što tokom prošle sjednice nije dobio potrebnu podršku za zamjenika načelnika, ponovo je predložen kao jedini kandidat. Nakon obavljenog tajnog glasanja, Alivuković je ovaj put imenovan nakon što je dobio samo jedan glas prednosti: 11 odbornika je glasalo „ZA“ i 10 „PROTIV“.

„Što se tiče mene, ja sam zadovoljan. Zadovoljan sam onim ljudima koje znam kako su radili do sada i koji su i dalje izabrani. Ovi novi ljudi koji su izabrani tek sada, vidjećemo kako će raditi. Nadam se da je komisija odabrala najkvalitetnije“, izjavio je Hamdija Fejzić poslije održane skupštine.

Alivuković kaže da je optimista i da može dati veliki doprinos Srebrenici da krene putem napretka.

„Mislim da je današnjim izborom zamjenika načelnika konačno stavljena tačka na sva politička previranja u Srebrenici i pozivam Skupštinu opštine i izvršnu vlast da zajedno svi, timski krenemo u realizaciju svih započetih aktivnosti, kako bi stvorili što bolje uslove za život svih građana opštine Srebrenica“, rekao je Nermin Alivuković, novoizabrani zamjenik načelnika Opštine Srebrenica.

Međutim, sa ovakvim stavovima ne slažu se svi. Dio odbornika iz SDA i jedan odbornik iz SDP-a, nakon imenovanja Alivukovića napustili su sjednicu.

„Ovo je danas jedna nakaradna odluka i poruka aktuelnog načelnika Mladena Grujičića Bošnjacima da će, u stvari, on ovdje birati sve predstavnike, sve one koje on može izabrati će nametati i da oni moraju raditi onako kako on želi“, stav je Alije Tabakovića.

Osim izbora novog zamjenika načelnika, SO Srebrenica je izabrala i pet novih načelnika odjeljenja: Sadmir Nukić, Cvijetin Maksimović, Davor Maksimović, Bojan Josipović i Bego Bektić, a izabran je i novi sekretar skupštine Opštine Srebrenica Aida Hajdarbegović.