Nedeljko Čubrilović: „Srebrenica zaslužuje posebnu pažnju i konkretnu pomoć“

Danas je u radnoj posjeti rukovodstvu opštine Srebrenica boravio predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, zajedno sa svojim saradnicima i ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem.

Kako je istaknuto nakon sastanka, riječ je bilo o pitanjima važnim za razvoj Srebrenice.

„Ono što mi je posebno drago jeste da su institucije RS prisutne u Srebrenici, da stoje iza mene kao načelnika i vlasti na čijem sam čelu, da daju podršku razvoju Srebrenice i pomoći građanima Srebrenice, bez obzira na nacuionalnost. Ono što je bitno jeste da ostanemo na pravcu koji vodi u stabilnost i međusobno povjerenje, suživot i razvoj Srebrenice. S tim u vezi imamo podršku iz Vlade RS, ali se nadamo da ćemo imati podršku i na nivou BiH“, istakao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Nedeljko Čubrilović, kaže, zadovoljan je sastankom i što je imao priliku da čuje o problemima koji muče građane Srebrenice, ali su to problemi koji muče građane cijele države.

„Ovdje smo danas dogovorili, s obzirom na problematiku koja je bila prisutna, da u narednih nekoliko dana, najdalje 15 dana, dođe nekoliko ministara vezanih za određene resore koji će moći konkretno da riješe neke stvari vezane za projekte za koje su načelnik i njegovi saradnici spremni“, rekao je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

„Očekujemo podršku sa svih strana, jer Srebrenici treba malo da bi bolje živjela, i mislim da je Srebrenica ključ uspjeha za cijelu RS i BiH“, zaključio je Grujičić.

Srebrenica zbog svoje specifičnosti i istorije zaslužuje posebnu pažnju i konkretnu podršku, zaključak je današljeg sastanka.