Narodna biblioteka Srebrenica organizuje konkurse povodom „Dana Srebrenice“

biblioteka_djecja_sedmicaNarodna biblioteka Srebrenica, u partnerstu sa „Prvom osnovnom školom“Srebrenica i OŠ „Kosta Todorović“ Skelani, u okviru Privredne i kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2017.” raspisuje likovni i literarni konkurs za učenike osnovne škole.

Tema literarnog konkursa ove godine je „Srebrenica, evropski grad kulture“ a likovnog konkursa je ilustracija dječije knjige „Kapetan Džon Piplfoks“ ili „Pipi Duga čarapa“

 

Konkurs je rasapisan za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola na području opštine Srebrenica koji će na adresu Biblioteke dostaviti jedan autorski rad, potpisan šifrom. Radove je potrebno dostaviti na adresu Narodne biblioteke Srebrenica i Područnog odjeljenja u Skelanima, poštom ili lično.

Konkurs je otvoren do 01. juna 2016. godine nakon čega će Komisija odabrati tri najbolja likovna i literarna rada.

Narodna biblioteka Srebrenica je u okviru četrnaeste Privredne i kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2017.” Raspisala i fotografski konkurs za najbolju ličnu, privatnu biblioteku.

Konkurs traje od 15. maja do 26. maja do 15 časova, za dostavu fotografija na adresu Biblioteke. Glasanje za najbolju biblioteku počinje 29. Maja 2017. Godine do 12 časova 02. (petak) juna 2017. godine.

Pravo učešća na Konkursu imaju stanovnici opštine Srebrenica, koji će na adresu Biblioteke dostaviti fotografiju svoje lične, privatne biblioteke. Fotografija mora biti A5 formata sa podacima- ime i prezime vlasnika biblioteke, adresom i brojem telefona.

Sve pristigle fotografije će biti izložene u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica. Posjetioci Biblioteke, korisnici bibliotečkih usluga će imati priliku da pogledaju pristigle fotografije i da nakon toga popune listić na kome će dati svoj glas, po njihovom mišljenju, najljepšoj privatnoj biblioteci. Takođe, prijatelji Biblioteke na FB profilu će imati priliku da glasaju za najbolju fotografiju nakon čega će se sabrati svi glasovi i prve tri fotografije koje budu imale najviše glasova će biti nagrađene.

Nagrade u okviru ovog konkursa obezbjeđene su u okviru budžeta za manifestaciju „Dani Srebrenice 2017“ a nagrade je obezbjedila i Biblioteka koja će vlasnicima najljepših biblioteka uručiti knjige na poklon.

Dodjela nagrada i zahvalnica će biti 04. juna 2017. godine u okviru zatvaranja Manifestacije.