Najbolji fizičari iz regije bili u Srebrenici


Danas je u Srednjoškolskom centru Srebrenica održano reginoalno takmičenje iz fizike za srednjoškolce regije Birač. Učešće na takmičenju je uzelo 35 učenika. Mladi fizičari su imali priliku da svoje znanje uporede sa vršnjacima iz regije.

Oragnizatori takmičenja su zadovoljni kako je sve proteklo.

„Zadovoljni smo organizacijom, sve je proteklo u najboljem redu. Nije bilo pritužbi ni učenika ni profesora na rezultate takmičenja. Naša škola se potrudila da bude dobar domaćin i mislim da će na kraju svi gosti zadovoljni otići iz Srebrenice“, rekla nam je Aleksandra Tubić, profesorica fizike u Srednjoškolskom centru Srebrenica.

Takmičenje je prošlo u fer i korektnom nadmetanju, a na kraju je ipak mogao da bude samo pojedan pobjednik za svaku školsku godinu. Dragan Marković iz Bijeljine je prvi put osvojio prvo mjesto, on se takmičio u konkurenciji vršnjaka prvih godina iz regije.

„Veoma sam zadovoljan kako je proteklo takmičenje. Zadaci jesu bili teški, ali ja sam uspjeo da ih riješim. Pripreme za takmičenje sam počeo već početkom školske godine“, rekao nam je pobjednik u kategoriji srdenjoškolaca prvih razreda.

Učenici bijeljinske gimnazije „Filip Višnjić su ostvarili zavidne rezultate, još jedno prvo mjesto ide u Bijeljinu i to u kategoriji četvrtih razreda, ovo laskavo priznanje svojoj školi će odnjeti Mitar Bursać.

„Takmičenje je bilo super. Ja sam danas pobjedio, ali svi takmičari koji su danas ovdje su pokazali veliko znanje. Nadam se da ću i na republičkom takmičenju biti konkurentan“, izjavio je Mitar Bursać iz Bijeljine.

Da fizika nije nauka samo za muškarce pokazala je Jelena Vasić iz Bijeljine koja je pobjedinca za treće razrede.

„Slučajnost je da najviše prvih mjesta ove godine ide u Bijeljinu, nekad to bude drugačije. Mi smo se ove godine možda bolje spremali od drugih. Zadovoljna sam organizacijom, domaćini su bili jako ljubazni. Nadam se da ću i u budućnosti učestvovati na ovakvim takmičenjima i možda odnijeti još neku pobjedu“, rekla nam je mlada fizičarka Jelena.

Glavni utisak sa ovog takmičenja ipak nisu osvojena prva mjesta i nagrade. Ono što najviše raduje  jeste da se ovi mladi ljudi trude da nauče nešto novo, ali i atmosfera koja se mogla osjetiti danas. Smijeha i dobre zabave je bilo dovoljno, baš koliko i teških problema iz fizike. Srednjoškolski centar u Srebrenici treba da bude ponosan što je uspješno organizovao jedno ovakvo takmičenje, a ko zna možda su danas u našem gradu bili neki novi Njutn, Bel, Kelvin.