Načelnik Mlađenović na dan krsne slave opštine Bratunac najavio nove investicije

Povodom Djurdjevdana, krsne slave opštine Bratunac, danas je služena Sveta liturgija i upriličeno lomljenje slavskog kolača u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu.

Načelnik opštine Bratunac istakao je da je ova godina jedna od najuspješnijih za ovu opštinu i da je u toku realizacija velikog broja veoma značajnih projekata koji će znatno ojačati ne samo Bratunac već i cijelu regiju.

“Opština Bratunac u saradnji sa Vladom Republike Srpske i medjunarodnim organizacijama trenutno realizuje projekte ukupne vrijednosti preko 30 miliona konvertibilnih maraka. Trenutno se radi na izgradnji mosta izmedju Bratunca i Ljubovije, izgradnji nove zgrade Doma zdravlja, rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji sistema za navodnjavanje na teritoriji cijele opštine”, kaže

Nedeljko Mladjenović.

Ovo su, prema njegovim riječima, projekti koji su i više nego neophodni ovoj opštini a da se na njihovu realizaciju čeka više od 30 godina.

“Kroz samu izgradnju mosta, koja je istorijski projekat, otvoriće se prostor za dolazak još većeg broja potencijalnih investitora. Led su probili investitori iz Češke koji su napravili fabriku peleta a planiraju da prave i energanu, podnijeli su zahtjev za davanje koncesije za otvaranje kamenoloma na teritoriji opštine Bratunac, a postoje i druge firme koje su zainteresovane za pokretanje svojih pogona u našoj opštini”, zadovoljno govori načelnik opštine Bratunac.

U toku prethodne sedmice, u Bratuncu, je održana i tradicionalna kulturno-sportska manifestacija “Djurdjevdanski dani-Bratunac 2016”, a koja se završava upravo danas obilježavanjem krsne slave, Djurdjevdana.