Nacionalni park „Drina“: Stanovnici pokreću peticiju

nas park drinaKako nezvanično saznajemo, stanovnici nekoliko mjesnih zajednica iz opštine Srebrenica, nezadovoljni Nacrtom zakona o Nacionalnom parku „Drina“, pokrenuće peticiju da se iz granica nacionalnog parka izuzme privatna svojina.

Riječ je o MZ Luka, Osatica i Radoševići, a u nezvaničnom razgovoru sa novinarima UPSMedia stanovnici kažu da su svoje nezadovoljstvo pokazali i na Javnoj raspravi o Nacrtu zakona o Nacionalnom parku „Drina“, ali pošto su sigurni da od toga nema ništa, riješili su da stvar uzmu u svoje ruke i pokrenu peticiju. Peticija još nije zvanično uručena nadležnima, ali će to biti urađeno u narednom periodu.

Podsjetimo, Javna rasprava o Nacionalnom parku „Drina“ održana je 13. marta, a njoj su, pored brojnih građana koji žive na teritoriji koja će biti obuhvaćena parkom, prisustvovali i Željka Stojičić iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kao i Dragan Kovačević iz Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS, kada su prisutne i upoznali sa nacrtom zakona o pomenutom parku. 

Ni rasprava nije prošla bez teških riječi i optužbi, pa je većina građana sa rasprave otišla vidno uznemirena.