Most Bratunac-Ljubovija: Svečanost povodom spajanja dvije obale u petak

bratoljub mostSvečanost povodom spajanja dvije strane „Bratoljuba“ biće organizovana u petak, 26. maja, u 13 časova.

Svečanosti će prisustvovati, između ostalih, i predsjednik RS Milorad Dodik, premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Opština Srebrenica obezbijedila je i prevoz za sve zainteresovane građane koji žele da prisustvuju svečanosti, i to ispred „Zvorničanke“ u 11 časova u petak.

Lokalnim medijima pronijela se vijest da će most biti otvoren u petak, što nije tačno, jer most ne može biti otvoren zbog toga što još uvijek nije završen. Istina, prije nekoliko dana spojene su lijeva i desna obala Drine i na teritoriji Srbije završene su i pristupne saobraćajnice, ali na teritoriji opštine Bratunac radovi na pristupnim saobraćajnicama tek treba da počnu u narednim danima.

Podsjetimo, radovi na izgradnji novog mosta započeti su 20. oktobra 2015. godine, a vrijednost investicije je oko 13 miliona evra. Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza.Srbija gradi cijeli most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.