Mlađenovići poklonili i zasadili ukrasno bilje na šetalištu Guber

tuje_1Mladi bračni par Mlađenović iz Krasanpolja kod Bratunca bavi se jednim veoma zanimljivim i lijepim poslom. Oni na svom imanju proizvode ukrasno bilje i odlučili su da dio svoje proizvodnje poklone Srebrenici, kako bi se uljepšalo popularno šetalište Guber. Vladislav Mlađenović je donio ovu odluku, kako bi dao svoj lični doprinos lokalnoj zajednici u kojoj živi. Mlađenovići su se počeli baviti ovim poslom nakon što su dobili nagradu na sajmu poslovnih ideja, kojeg organizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“.

„Prvo i prvo, pomoću vas smo tamo na sajmu uzeli prvo mjesto, dobili smo taj beskamatni kredit, drugo – nismo bili kad su se sadile ove ruže, pa smo riješili i mi nešto da učestvujemo“, izjavio je za UPSMedia Vladislav Mlađenović.

Zajedno sa Vladislavom i radnicima Komunalnog preduzeća, sadnice koje su donijeli Mlađenovići zasadili su i najmlađi članovi porodice.

„Došla sam da pomognem tati da posadijmo sadnice za Guber“, kaže mala Anđela, a njen brat Igor dodaje: „Najviše volim da sadim velike Tuje i volim da pomažem tati i mami“

Ovim gestom zadvoljni su i u komunalnom preduzeću koje se brine o izgledu gradskog šetališta. 20 novih sadnica ukrasnog bilja, ubuduće će krasiti šetalište na koje dolazi većina Srebreničana.

„Ponovo smo se okupili ovdje na našem dragocjenom šetalištu Guber i iskreno raduje me doprinos našeg uvaženog gospodina Vladana, koji je odlučio da pokloni čemprese na našem Guberu, gdje ćemo posaditi dvadeset sadnica čempresa i nekih drugih ukrasnih biljaka“, naglašava v.d. direktor JKP „Polet“ Srebrenica, Bekir Halilović.

tuje_2Poklon porodice Mlađenović je nesvakidašnji gest i predstavlja pravi kontrast onome što je, nažalost, postalo uobičajeno ponašanje u društvu.

„Imali smo taj problem da se u prethodnom periodu, da je već komunalno preduzeće posadilo neke biljke, neka stabla, ali su, nažalost, neki od naših građana došli i to otuđili, odnijeli sa sobom. Drago mi je da postoji ta druga strana i primjerni, uzorni građani koji žele da daju svoj doprinos – onoliko koliko ko može, da se ponovo, na neki način, vrati izgled i sjaj našem Guberu“

Šetalište Guber je naširokio poznato po svojoj ljepoti, ali i po brojnim izvorima ljekovite vode.