Mladi preuzimaju inicijativu

Nakon što je grupa mladih odlučila da preuzme inicijativu i priključi se projektu „Ekonomsko osnaživanje mladih“, otpočele su radionice na kojima su predstavljene osnove razvoja start-up kompanija i uloga potencijalnih korisnika projekta kao mladih preduzetnika.

Nakon radionice, mladi preduzetnici su bili srećni jer im se ukazala prilika za napredovanjem na poslovom planu.

„Jako sam srećna jer su mladi u Srebrenici dobili priliku da ostvare svoje ideje i da pokrenu vlastiti biznis. To će pomoći razvoju ne samo pojedinaca nego i cijele zajednice“, stav je Dženete Nalić, jedne od učesnica na današnjoj radionici.

Mladi preduzetnici će u narednih mjesec dana dobiti osnovno znanje u oblasti razvoja poslovnih ideja, a nakon završene obuke, imaće priliku da rade na razvoju svojih poslovnih ideja zajedno sa mentorima, koji su imali riječi hvale za polaznike i njihovu angažovanost.

„Radionica je svakako opravdala sva očekivanja potencijalnih korisnika projekta u informativnom smislu i naglasili su da ih najviše raduje interaktivni način rada gdje ljudi sa sličnim namjerama zapošljavanja uz mentorstvo koordinatora projekta mogu da dođu do odgovora na pitanja koja ih zanimaju“, izjavio je Marko Milovanović, koordinator projekta ispred Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

Projekat Ekonomsko osnaživanje mladih implementira kompanija Posao.ba (Kolektiv), u saradnji s udruženjem Prijatelji Srebrenice i Opštinom Srebrenica, te uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.