Mladen Grujičić preuzeo funkciju načelnika opštine Srebrenica

grujicic_primopredajaPrimopredaja načelničke dužnosti počela je od ranih jutarnjih časova. Dosadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković nije prisustvovao primopredaji.

„Očekivao sam, posije nekih izjava, da će tu biti i gospodin Ćamil, ali to se nije desilo. Mi smo se, u neformalnom razgovoru, sastali sa tim nekim užim rukovodstvom opštine Srebrenica. Ne znam da li će se aktuelni načelnik pojaviti, ali ja mislim da će sve ovo ići u najboljem mogućem redu. Vidim zadovoljstvo među mojim saradnicima koji će raditi sa mnom u timu i učinićemo sve da donesemo bolji život građanima Srebrenice“, rekao je Mladen Grujičić, novi načelnik opštine Srebrenica u izjavi za UPSMedia.

Grujičić je najavio da će u narednim danima razgovarati sa svim relevantnim činiocima u Srebrenici.

„Jednostavno želim da razgovaram sa svima njima i da razbijemo one predrasude koje su postojale prema meni, a nakon toga ćemo učiniti sve da formiramo multietničku skupštinsku većinu, koja će, kao takva, donositi odluke koje će doprinosti zadovoljstvu i bošnjačkih i srpskih građana“

Novog načelnika opštine Srebrenica pitali smo da li je moguće da Srebrenica ima načelnika koji će biti načelnik svih građana, kako je to on najavljivao proteklih mjeseci?

grujicic_primopredaja2„Naravno da je moguće. To ću da pokažem, prije svega, među opštinskim radnicima, da je ovdje moguće da radimo timski, a kada se to desi, onda će se to reflektovati i na sam grad i građane Srebrenice. Ja ću učiniti sve da budem načelnik svih građana jer ću raditi transparentno, po zakonu, na čemu ću insistirati i istrajati“, naglasio je Grujičić.

Na našu konstataciju da je na njegove izjave na internetu primjetan veliki broj negativnih komentara, on kaže:

„Biće svakakvih komentara sa svih strana. Ja se, jednostavno, neću obazirati na te komentare i ja ću biti načelnik svih građana. Da li se to nekom sviđa ili ne, to je njegov problem. Ovdje ako dobro žive Bošnjaci, žive i Srbi i obrnuto. Ovdje se mora razvijati ekonomija i onda vjerovatno neće biti ni tih komentara. Mislim da je prošlo vrijeme dokazivanja ko je šta. Ovdje se mora okrenuti drugi list i krenuti ka nekoj svjetlijoj budućnosti. Svih ovih godina smo vidjeli da politika koja ističe jedne, a minimizira druge ne vodi boljitku“, završio je Grujičić.