Miroslav Radić pobjednik ovogodišnje Škobaljijade

U Bratuncu je održano tradicionalno takmičenje u ribolovu, Škobaljijada 2016. Ovo takmičenje svake godine organizuje Sportsko-ribolovačko društvo „Drina“ iz Bratunca.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 69 ribolovaca iz cijele BiH i Srbije, a pecalo se udicom na plovak.

„Ono što je najvažnije je da tu nisu samo takmičari iz Bratunca. Evo na mojoj stazi ima ljudi iz Lazarevca, Bijeljine, i iz okolnih opština, što je super. Lijepo nam je vrijeme, i bilo je ulova“, rekao je sudija na stazi u Orlici, Branislav Tanasijević.

Nakon pecanja, vaganje je organizovano na Rajskoj plaži. Najuspješniji takmičar je bio Miroslav Radić iz Bratunca, koji je ulovio škobalja teškog 2kg i 40 grama. Miroslavu je ovo bio prvi trofej u ribolovačkoj karijeri.

„Najbitnije je bilo od svega toga da nam je bilo lijepo. Družili smo se, pecali i najmanje je bitno ko je pobjedio“, sportski je prokomentarisao šampion ovog takmičenja, Miroslav Radić.

Drugo mjesto na ovogodišnjem takmičenju zauzeo je Dragan Stojanović iz Lazarevca, treći je bio Andrija Mladjenović iz Bratunca, a specijalnu nagradu je dobio Slobodan Janković iz Zvornika kao najmladji učesnik ovog takmičenja.

„Mi kao organizatori ovog takmičenja smo izuzetno zadovoljni. Ulova je bilo, riba je „radila“. Zadovoljni smo i brojem takmičara, koji je na nivou prošlogodišnjih takmičenja i mislim da su danas svi uživali“, rekao je Branko Milovanović, predsjednik SRD „Drina“ iz Bratunca.