Milivoju i Ljiljani iz Bratunca potrebna je naša pomoć

ljiljana ostojicMilivoje i Ljiljana Ostojić žive u Bratuncu, u Križevačkoj ulici.

Cijeli život su živjeli kao i većina nas – „spajajući kraj sa krajem“ i uspijevali su tako što su radili različite poslove za sitne pare jer drugih primanja nemaju. Nemaju djece, prepušteni su sami sebi.

„Sve se može uraditi i stići, samo nek se zdravo“, rečenica je koju često možemo čuti kao utjehu u teškim momentima, međutim, oni ni zdravlja više nemaju.

Prije nekog vremena, Milivoje je kupio konja koji bi mu olakšao poslove, ali konj ga je udario, pritom mu oštetivši kičmu.

Trenutno je Milivoje u bolnici, nepokretan i bez mogućnosti da brine o sebi, Ljiljana je kod kuće, takođe narušenog zdravstvenog stanja.dnevna soba ostojica

Sada su akciju kako bi im pomogle pokrenule dvije drugarice Amina i Slađana.

„Ja sam išla da previjam Milivoja, jer sam medicinska sestra po zanimanju, i tada sam i uvidjela u kakvim uslovima dvoje ljudi živi. U to kako njih dvoje kupatilo ostojicaažive, ne možete povjerovati dok ne vidite. U kući u kojoj žive nedostaje sve – od osnovnih životnih namirnica, vode, struje, odjeće, do sredstava za higijenu i medicinske opreme za jednog nepokretnog čovjeka“, kaže Amina.

Kada je to vidjela, Amina je sa drugaricom pokrenula akciju, nabavili su im malo namještaja, priključila im se i uža familija, međutim, dalje ne mogu same, te im je potrebna naša pomoć.

„Zamolila bih sve ljude dobre volje, naše sugrađane, prijatelje, bilo ko da je u mogućnosti da pomogne, bilo šta što vam ne treba možete pokloniti Ljiljani i Milivoju, jer bukvalno nemaju ništa. I zima će uskoro, o ogrevu da ne pričam“, zamolila je Amina.

I mi molimo sve one koji mogu pomoći da, za sada, pozovu Ljiljanu Ostojić na broj telefona: 065/204-314, a dvije plemenite drugarice ovih dana otvoriće i račun u banci na koji će se moći uplatiti novac.