Milenko Jovičić od 1999. godine održava spomenik u krugu „Vihora“

Milenko Jovičić, predstavnik porodica dvanaest poginulih boraca zaposlenih u bivšem transportnom preduzeću „Vihor“ iz Bratunca i delegat skupštine Boračke organizacije, od 1999. pa do 2015. godine održavao je spomenik poginulim radnicima, koji se nalazi na mjestu gdje se nekad nalazio krug „Vihora“. Milenko kaže da ga godine „stižu“ i da više nije u stanju da vodi računa o spomeniku, te da se više puta obraćao Boračkoj organizaciji opštine Bratunac s molbom da na sebe preuzme ovaj posao.

„Ja sam ovaj posao dosada odrađivao i nisam postavljao pitanje. Radio sam to dok sam bio u mogućnosti, ali više ne mogu. Ostario sam, a od svoje penzije ne mogu da izdvajam ni za najosnovnije troškove. Stvarno nije u redu da spomenik stoji obrastao u travu i šiblje“, kaže Jovičić.

Predsjednik bratunačke boračke organizacije, s druge strane, kaže da boračka želi pomoći.

„Iz poštovanja prema trudu koji je gospodin Jovičić do ovog trenutka uložio za održavanje spomenika, ali i iz poštovanja prema radnicima Vihora koji su u ratu dali svoje živote, mi ćemo na sebe preuzeti da se područje, gdje se spomenik nalazi, odmah uredi. Pošto održavanje spomenika u opštini Bratunac nije u našoj nadležnosti, sa opštinom ćemo pokrenuti razgovore i zajedno ćemo pronaći rješenje kako da se ovaj spomenik održava i u budućnosti. Napominjem da smo mi u nekoliko navrata već radili na tome da ovaj spomenik i njegova okolina budu uređeni. Svakako se zahvaljujemo gospodinu Jovičiću što je dosada vodio računa o ovome i što je uložio veliki trud da ovaj spomenik sačuva uspomenu na poginule borce“, rekao nam je predsjednik Borčake organizacije opštine Bratunac Nebojša Lukić.