MIHAJLOVIĆ: „POKAŽIMO DA ZNAMO I DA GRADIMO“

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović danas je boravila u službenoj posjeti Srebrenici, gdje se sastala sa Mladenom Grujičićem, načelnikom opštine.

Ministarka Mihajlović je sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem razgovarala o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata u toj opštini.

„Meni je mnogo drago što sam danas ovdje. Mnoge grupe su dogovarale projekte u proteklih godinu dana i danas sam ovde da vidim gdJe će se graditi obdanište. Krajem marta ili početkom aprila izvođač će da krene sa radovima. Gradnja saobraćajnice će takođe da krene iduće godine“, istakla je Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da je Srbija uz Srebrenicu i Republiku Srpsku.

„Ovo jeste dokaz naše saradnje, Srbija jeste i uz Srebrenicu i uz Republiku Srpsku. U prošlosti smo pokazivali da možemo da rušimo, ali ovim pokazujemo da zajedničkim snagama možemo i da gradimo“, rekla je Zorana Mihajlović.

Načelnik opštine Srebrenica zadovoljan je što će se uskoro početi sa radovima.

„Ja bih iskoristio priliku i na ovaj način se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na podršci našoj opštini, a naravno i potpredsjednici Vlade koja je došla da nas direktno obavijesti o svemu. Republika Srbija je stala iza nas, na nama je sada da sa konkretnim prijedlozima i planovima izađemo pred Vladu Srbije, a oni su rekli da se neće oglušiti o naše prijedloge“, izjavio je danas načelnik opštine Mladen Grujičić.

Potpredsjednica Vlade Srbije je kazala da je napravljena tačna dinamika kada šta mora biti izdano i urađeno i da će se tačna cijena obdaništa znati do 15. januara.

Podsjetimo, Vlada Srbije je 11. novembra 2015. godine donijela odluku o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica, ukupne vrijednosti od pet miliona evra.

Dva miliona evra uplaćeno je kao direktna budžetska pomoć, dok je tri miliona evra predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte u toj opštini.

Nakon konferencije za novinare, ministarka Mihajlović je u prostorijama UPSMedia press centra dala ekskluzivan intervju i družila se sa učenicima Srednjoškolskog centra u Srebrenici.