Loes Lamerts posjetila „Prijatelje Srebrenice“

Lus Lamerts u posjeti Prijateljima SrebreniceZamjenica holandskog ambasadora u BiH, Lus Lamerts, boravila je danas u oproštajnoj posjeti Srebrenici, u okviru koje je posjetila i Udruženje „Prijatelji Srebrenice“, kako bi se pozdravila sa, kako je navela, svojim poznanicima i prijateljima uz čiju je pomoć  i podršku uspjela realizovati brojne aktivnosti i doprinijeti da ovaj kraj učini bitan korak ka ekonomskoj nezavisnosti, ali i istinskom pomirenju i suživotu. Sastanku je prisustvovao Nermin Alivuković, predsjednik KUD ‘Vaso Jovanović’, za čije je prošlogodišnje obilježavanja jubileja, sedamdesete godišnjice postojanja, sredstva obezbijedila Ambasada Kraljevine Holandija. Lus Lamerts će u budućnosti raditi u holandskom predstavništvu u Tbilsiju, koje, osim Gruzije, administrativno pokriva i područje Jermenije.

„Nevladine organizacije koje smo podržavali su otpočele sa aktivnostima u oblasti humanitarnog djelovanja, izgradnjom društva, kasnije i socijalnog stanovanja, a rad u partnerstvu sa Udruženjem ‘Prijatelji Srebrenice’ nam je bio važan jer je omogućio nezavisno informisanje, obezbjeđivanje novih poslovnih vještina za veliku populaciju mladih ljudi, koji su to uspješno primjenili i postali uspješni mladi preduzetnici. Mislim da svi možemo biti ponosni na učinjeno“, rekla je tokom posjete zamjenica ambasadora u izjavi za UPSMedia.

Lus Lamerts je, u okviru današnje posjete, boravila i u Memorijalnom centru „Srebrenica-Potočari“, kao i u kancelariji UNDP-a.