„Leptir“ Srebrenica: Podijeljeni paketi porodicama djece sa posebnim potrebama

Pomoc djeci sa posebnim potrebamaU prostorijama Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ danas je podijeljeno 30 prehrambenih paketa za korisnike ovog centra.

Paketi su donacija humanitarne organizacije „Misija bez granica“ Mostar, koja 20 godina radi na području BiH.

„’Misija bez granica’ pomaže socijalno ugrožene porodice različitim projektima, ali u sezonama praznika naši donatori šalju ekstra-pakete za pomoć ljudima mimo našeg projekta, a kojima mi pomažemo, da tako kažemo, sezonski. Drago nam je da ove godine možemo pomoći i Srebrenicu i Bratunac, a posebno nas raduje što će ova pomoć ići u porodice sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Naravno, nadamo se i budućoj saradnji“, izjavila je Nives Pavić, koordinator za Tuzlu „Misije bez granica“.

„Bitno je napomenuti da su paketi koje smo podijelili uglavnom za porodice iz ruralnih krajeva, za porodice u kojima živi bar jedno dijete sa posebnim potrebama, a paket je dobilo nekoliko porodica sa dvoje i troje djece sa posebnim potrebama. Pakete je dobilo i pet porodica sa samohranim roditeljima koji imaju djecu sa posebnim potrebama“, izjavila je Željka Katanić, predsjednica Udruženja „Leptir“.

Zaposlenici Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ podijelili su i novogodišnje paketiće za sve korisnike.