KUD „Most“ Bratunac: Održana prva proba KUD-a pod novim imenom

KUD Most BratunacVečeras je u Domu kulture Bratunac održana prva proba Kulturno-umjetničkog društva „Most“ Bratunac.

Rad kulturno-umjetničkog društva „Sveti Vasilije Veliki“ biće nastavljen kroz rad društva simboličnog imena „Most“.

„Ovo je, dakle, samo nastavak istog društva. Zbog određenih pravnih razloga nismo mogli nastaviti pod istim imenom kao SDKPD ‘Sveti Vasilije Veliki’. Naziv ‘Most’ odabrali smo simbolično iz dva razloga – zbog izgradnje novog mosta između Bratunca i Ljubovije, a s druge strane, svako kulturno-umjetničko društvo treba da bude upravo most i da spaja djecu. Sada privodimo kraju poslove oko registracije, ujedno počinjemo sa probama i nadamo se novim manifestacijama, novim gostovanjima i druženju“, izjavio je za UPSMedia Miloš Mitrović, predsjednik KUD-a „Most“.

Kako je istakao, opštinsko rukovodstvo podržava rad društva, a u planu je upis novih članova.KUD Most Bratunac

„Trenutno imamo tri grupe naših članova. U narednom periodu namjeravamo da posjetimo škole, kako bismo privukli što veći broj djece, plan nam je da naše društvo okupi oko stotinu djece. Naravno, upis je otvoren i sva zainteresovani mogu doći na naše probe, ovdje u Dom kulture, srijedom i petkom od 17.30. Mogu doći da vide šta mi to radimo i ako im se dopadne, dobrodošli su“, dodao je Mitrović.

Kako je rekao, uskoro bi trebao da bude formiran i orkestar KUD-a „Most“, koji bi pratio nastupe folklorista. Vođa sekcije orkestra je Goran Trišić.

Folklorni ansambl „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac osnovan je 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“, a od januara 2018. godine nastavlja rad kao Kulturno umjetničko društvo “Most” Bratunac.

Učesnici su brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije, kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.