KRAJ LJETNJE ŠKOLE HOBIJA

U Ljetnoj školi hobija „N-TIM Akademija“, koja se od 1. do 26. augusta 2016. godine održavala u Srebrenici, učestvovalo je 160 učenika iz osnovnih škola iz Bratunca i Srebrenice. Tokom trajanja ljetnje škole, mališani su pravili razne proizvode od drveta, žice, papira, lego kockica, a svoj trud su predstavili na završnoj ceremoniji.

Djeca ne kriju oduševljenje zbog prilike koja im se ukazala i zbog novih iskustava i znanja koja su stekli, a roditelji i organizatori su zadovoljni zbog uspješno realizovane prve ljetnje škole hobija u Bosni i Hercegovini.

„Ja sam veoma srećna što sam išla u ljetnju školu, voljela bih da se organizuje i sljedeće godine i jedva čekam da moji roditelji vide moje radove. Žao mi je što se završava Ljetnja škola i voljela bih da bude i sljedeće godine“, rekla je Sonja Ubiparipović.

Roditelji su srećni jer su njihova djeca na kvalitetan način proveli ljetnji raspust i nadaju se da će se slične škole organizovati u skorijoj budućnosti.

„Zadovoljna sam Ljetnjom školom hobija, jer sam vidjela da je pomogla djetetu. Stekao je nova iskustva, druženje i nadam se da će se i budućnosti ponoviti, da će biti. Učestvovaćemo moje dijete i ja kada god bude bilo“, rekla je Mirela Mujčinović

Na završnoj ceremoniji prisustvovali su brojni gostiji, lokalni zvaničnici, kao i gostiji iz Turske.

„Mi smo izuzetno ponosni na ovo što je urađeno ovdje jer je ovo prva Ljetnja škola hobija N-TIM akademije prva ove vrste u Bosni i Hercegovini i mi imamo u planu da nastavimo sa ovim aktivnostima i narednih godina“, izjavila je Zahira Virani, zamjenica rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH.

„Mi smo ovom akademijom koja će sada postati tradicionalna sigurno omogućili našoj djeci da stiču intelektalno znanje, a i da se trude da nešto inoviraju i ja sam presretan zaista“, rekao je Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica.

Polažemo mnogo nade u ovu i generacije koje dolaze i iščekujemo nove, slične projekte jer smo svjedoci da su naši mladi željni novih znanja i iskustava.