Košarkaški spektakl u Bratuncu – KK Bratunac dočekuje KK Leotar

U okviru dvanaestog kola Prve košarkaške lige Republike Srpske u Bratuncu nas očekuje pravi spektakl. Ekipa KK Bratunac će u nedjelju od 18 časova dočekati dugogodišnjeg premijerligaša ekipu Leotara iz Trebinja. Ovo je prvi put poslije četrnaest godina da ekipa Leotara gostuje u Bratuncu.

KK Bratunac dijeli petu i šestu poziciju na tabeli Prve košarkaške lige Republike Srpske sa ekipom Varda HE iz Višegrada, uz učinak od šest pobjeda i pet poraza. To znači da se Bratunčani nalaze u poziciji da se bore za mjesto u plej ofu, odnosno mjesto među četiri najbolje ekipe. Sa druge strane ekipa KK Leotar u dosadašnjih jedanaest mečeva ne zna za poraz i jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom poslije prvog dijela sezone.

Bitno je istaći da je KK Bratunac pružio najjači otpor Trebinjcima u prvom dijelu sezone i malo je nedostajalo da slavi na gostovanju. U ovaj meč, kao i u drugi dio sezone, Bratunac ulazi pojačan za bivšeg internacionalca i člana njemačkih klubova Erkića, što potvrđuje visoke ambicije kluba u predstojećoj polusezoni.

Zbog problema koji su postojali sa parketom u sportskoj dvorani u Bratuncu, ovo će biti prvi meč koji će KK Bratunac odigrati kao domaćin u svom gradu u ovoj sezoni. U prvom dijelu sezone ekipa Bratunca je kao domaćin nastupala u Milićima. To znači da će Bratunac imati priliku da pozdravi svoje košarkaše po prvi put poslije pauze od godinu dana.

Sigurni smo da nas očekuje uzbudljiva utakmica te stoga pozivamo publiku da u što većem broju ispuni dvoranu u Bratuncu i pruži podršku svojim košarkašima u veoma bitnom trenutku.