Koncert Željka Joksimovića – politički skup ili zabava?

Povodom najave koncerta Željka Joksimovića, koji će se održati večeras na Gradskom stadionu u Bratuncu sa početkom u 20:30h, nekoliko različitih neformalnih grupa je najavilo bojkot, kao i moguće nerede.

Koncert je izazvao podjelu javnosti i na društvenim mrežama u Bratuncu – postavljeno je pitanje političke pozadine koncerta, odnosno motiva organizatora, a lokalni portal Despotovina je pozvao na dolazak na koncert sa zastavama Republike Srpske.

Kako je za sve zainteresovane za koncert najvažnije pitanje bezbjednosti, kontaktirali smo portparola Policijske uprave Zvornik Miljana Bobar koji nema informacije o najavljenim neredima, ali je uvjeren da će se Policijska stanica Bratunac pobrinuti da ovaj događaj protekne u najboljem redu. U PS Bratunac su upoznati sa najavljenim neredima, ali smatraju da nema razloga za brigu i da će policija i obezbjeđenje pružiti potpunu sigurnost publici, te da se takve glasine šire bez potrebe.

Organizator obezbjeđenja na lokalnom nivou Siniša Lopatić nam je rekao: ,,Čuli smo za te najavljene nerede. Unošenje bilo kakvih nacionalističkih simbola će biti zabranjeno. Tu smo mi, policija, koja takođe ima pojačanje i Željko Joksimović dolazi u pratnji svojih ljudi“ i dodao da će ovaj događaj obezbjeđivati oko dvije stotine ljudi.

Iako se polemiše o političkoj pozadini koncerta i neredima, Almir Berberović, menadzer Željka Joksimovića smatra: ,,Nema potrebe za strah. Ne radi se o nekom skupu političke ili nacionalističke prirode, radi se o koncertu i druženju“.