Koalicija Zajedno za Srebrenicu jedinstvena: Desnica Radivojević nije srpski kandidat za načelnika

U Srebrenici je održan sastanak predstavnika srpskih politickih stranaka na kojem je razgovarano o narednim koracima nakon kandidature za nacelnika Desnice Radivojevica.

Radivojevic, koji je doskora bio federalni ministar za prostorno uređjenje kao kadar SDP BiH u koji je presao iz SDA podnio je kandidaturu za načelnika opštine Srebrenica.

„Mi se plašimo da se ne ponovi isti scenario kao na prethodnim izborima gdje je tada Ratkovac razjedinio srpski narod i učinio da katastrofalno živimo ove četiri godine“, rekao je Mladen Grujičić, kandidat za nacelnika opstine Srebrenica.

Predstavnici srpskih stranaka su zauzeli jasan stav da Radivojević nije kandidat srpskog naroda.

„Mi želimo da demantujemo izjave Desnice Radivojevića da je on kandidat srpskog naroda. On ne živi ovdje, u Srebrenici, vise od 20 godina. Njegova uloga je sumnjiva i ima samo jedan cilj, razbijanje srpskog jedinstva u Srebrenici. Mi ga pozivamo da povuče svoju kandidaturu jer će ona donijeti samo štetu srpskom narodu“, kazao je Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD Srebrenica.

Predstavnici srpskih politickih stranaka sumnjaju i u potpise koje je Radivojević morao da prikupi i najavljuju zahtjev za provjeru.

„Radivojević nema pravo da se kandiduje ispred srpskog naroda. Taj čovjek ako ima imalo moralnih i ljudskih vrijednosti shvatice da je zalutao u ovu priču. Zatim, on je čovjek penzioner i treba da pusti mlade da se dokažu, a i on ne živi u Srebrenici vec duže vrijeme. Lično poznajem tog čovjeka i on jednostavno kada vidi mogućnost da ostvari neku materijalnu korist gleda na svaki način da to i ostvari i ovdje verovjatno je to u pitanju“, rekao je Momčilo Cvijetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

Husein Husejnović je danas odlučio da se ne kandiduje za načelnika opštine Srebrenica, tako da će na izborima gradjani najvjerovatnije imati mogućnost da biraju izmedju tri kandidata, Mladena Grujičića kao predstavnika srpskih stranaka, Ćamila Durakovića kao kandidata probosanskih stranaka i Desnice Radivojevića, nezavisnog kandidata.