Ko je kandidat za načelnika opštine Srebrenica?

Iako se nekoliko mjeseci nagađalo da je Hamdija Fejzić jedan od kandidata za načelnika opštine Srebrenica na ovogodišnjim izborima, on negira tvrdnje.

„U izvršnom odboru stranke, na opštinskom nivou nikada nije raspravljano o kandidatu za načelnika na lokalnim izborima“, rekao je Fejzić.

On je potvrdio da je formirana i radna grupa koja je u saradnji sa strankom SDA održala sastanak na kome je odlučeno ko će biti kandidat na izborima.

„Vrh stranke je odredio radnu grupu koja je riješila pitanje kandidata za načelnika. Na sastanku radne grupe prisustvovali smo načelnik Ćamil Duraković i ja i došli smo do zaključka da radna grupa svakako treba posjetiti Srebrenicu i tu sa izvršnim odborom SDA donijeti konačnu odluku“, jasan je potpredsjednik SO Srebrenica.

Stav stranke SDA, pa i njega samog, jeste da će se Bošnjaci na ovogodišnjim izborima predstaviti sa zajedničkim kandidatom.

„Mi ćemo se sada, a i na budućim izborima predstaviti sa jednim kandidatom ispred bošnjačkog naroda“, istakao je Hamdija Fejzić.

Građani se nadaju da će ovogodišnji izbori poboljšati život u Srebrenici i obezbijediti nova radna mjesta koja su prijeko potrebna u ovom gradu, naročito mladima.

Intervju sa Hamdijom Fejzićem pogledajte klikom na link:

https://www.youtube.com/watch?v=pSQMM73QZIw