“Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj”: Prijavite svoje domaćinstvo za katalog D-HOPE

katalog jicaŽelite li da poboljšate mogućnost ostvarivanja prihoda kroz razvoj ruralnog turizma?

Želite li svakodnevne aktivnosti u okviru vašeg domaćinstva predstaviti kroz katalošku ponudu?

Imate priliku!

U okviru projekta “Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj”, opština Srebrenica u saradnji sa udruženjem “Sara-Srebrenica” i uz podršku Japanske razvojne agencije za međunarodnu saradnju – JICA, pokreće drugi ciklus aktivnosti usmjerenih na podršku razvoja ruralnog turizma kroz izradu kataloga D-HOPE (decentralizovana proaktivna izložba). Namjera nam je da okupimo sva zainteresovana domaćinstva koja su spremna da ponude programe u okviru domaće radinosti, koji mogu biti privlačni za turiste.

Poziv je otvoren za sve koji su spremni dijeliti svoja iskustva i usvojiti nove prakse u promociji starih zanata, poljoprivredne proizvodnje, prerade voća i povrća, prerade mlijeka, za farmere, skupljače poljoprivrednih proizvoda, ljubitelje prirode, lova i ribolova, proizvođače domaće hrane i pića… za sve vas koji ćete otvoriti svoja vrata turistima i posjetiocima uz interesantne sadržaje.

Dodatne informacije i prijavni obrasci mogu se preuzeti u šalter Sali opštine Srebrenica i u prostorijama udruženja “Sara-Srebrenica” (JU Kulturni centar), svaki radni dan od 08.00 do 15.00 ili na web stranici Opštine, a možete ga preuzeti i ovdje.

Krajnji rok za prijavu je 27.03.2017. godine