ISTINA I PRAVDA NEMAJU NACIONALNOST

U Srebrenici je održana komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim nevnim žrtvama sa ovog područja koji su izgubili živote tokom prethodnog rata. Svim prisutnim su se obratili načelnik opštine Ćamil Duraković i predsjednik Skupštine opštine, Miloš Milovanović koji su istakli da se sutra u Potočarima i prekosutra u Bratuncu ne odaje počast Srbima i Bošnjacima, nego nevinim žrtvama. današnja sjednica je deveta po redu i kako kažu zvaničnici, sjednica je najmanje što mogu učiniti za nevino nastradale.

“Mi danas ne predstavljamo narode i stranke, danas smo ljudi koji dijele bol sa onima koji su prije više od 20 godina izgubili svoje najmilije. Možda je ovo najbolja prilika da vidimo pravo lice Srebrenice u kojoj predstavnici Bošnjaka i Srba odaju počast istim nevnim žrtvama”, stav je načelnika opštine Srebrenica, Ćamila Durakovića.

“Danas svi trebamo da pošaljemo poruku mira svim građanima, svjesni svih naših različitosti ne smijemo zaboraviti našu prošlost da nam se nikada ne bi ponovila, a budućnost moramo graditi zajedno. Pozivam sve građane Srebrenice da na dostojanstven način obilježimo 11.i 12.jul i da na taj način pokažemo da Srebrenica ima svijetlu budućnost”, rekao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, Miloš Milovanović.

Dodali su da bol porodica koje su izgubili svoje najmilije nema nacionalnost i da svaki život oduzet nevinom čovjeku treba podjednako žaliti. Zločini počinjeni u Podrinju trebaju biti opomena svima, a u Srebrenici treba graditi budućnost za sve ljude koji žive u toj opštini, stav je govornika Komemorativne sjednice.