Isporučena oprema i materijal za održavanje vodovodne mreže u Bratuncu

Današnjom isporukom opreme i materijala za održavanje vodovodne mreže, vrijedne oko 80.000 evra, zvanično je završen projekat rekonstrukcije vodovoda u opštini Bratunac.

Danas su opštini Bratunac isporučeni mini bager, zavarivači za vodovodne cijevi i druga oprema.

„Ovim je završena isporuka opreme kroz projekat regulacije sistema za snabdijevanje vodom opštine Bratunac. U prethodnih šesnaest mjeseci izvođeni su građevinski radovi, a danas se vrši isporuka opreme, između ostalog, stigla je i mašina i ostala oprema koja je potrebna našem gradskom vodovodu. Ovim projetom su riješeni svi problemi snabdijevanja vodom grada i prigradskih naselja u narednih pedeset godina, čak i ako se broj stanovnika drastično poveća“, kazao je danas načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

On je dodao i da je ovaj projekat veoma značajan za sve stanovnike opštine, i da će se projektom mnogo uštedjeti na nivou cijele opštine.

„Realizacijom ovog projekta, otvorili smo i mogućnost ušteda u budućnosti. Smanjuju se gubici vode u distribuciji do krajnjih potrošača i potrošnja električne energije. Potrošnja je smanjena sa desetak na nekih pet hiljada maraka, gubici su svedeni na nulu. Dosad su uvijek radile sve tri pumpe na crpnim stanicama u Bjelovcu, a sada sa samo jednom pumpom postiže se zadovoljavajuće snabdjevanje svih građana“

I direktor JKP „Rad“ Bratunac Radenko Vasić ističe važnost ove opreme.

„Ova mašina će nam značiti mnogo. Pomoći će nam u uspješnijem i boljem poslovanju, otklanjanju kvarova. Zamijeniće nam naše radnike koji su dosad sve ručno kopali, kad se ukaže potreba. Imamo sada kompletnu opremu za otklanjanje svih eventualnih kvarova“, istakao je Vasić.

Podsjetimo, kroz projekat rekonstrukcije vodovoda koji je vrijedan 5,2 miliona maraka, zamijenjeno je oko 50 kilometara vodovodne mreže.