II tematska sjednica SO Srebrenica: Sead Jahić dao ostavku, novi direktori i novi upravni odbori

temarska sjednica drugaDanas je održana II tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica, na kojoj su podneseni izvještaji o radu javnih ustanova sa područja Srebrenice.

Prvenstveno su odbornici SO Srebrenica donijeli odluku o proširenju listre projekata koji će biti realizovani od sredstava Republike Srbije, koja su prikupljena na investiciono-razvojnoj konferenciji.

Osim već najavljenih projekata, obdaništa i rekonstrukcije glavne saobraćajnice, od sredstava Vlade Srbije biće finansirano nekoliko novih projekata, i to: izgradnja trotoara i putne infrastrukture, kao i elektrifikacija sela na području opštine i izgradnja hala u koje bi potencijalni investitori ulagali, sanacije objekata u opštinskoj vlasti. Vrijednost novih projekata je 1,3 miliona maraka.

„S obzirom da su tenderi završeni što se tiče obdaništa i saobraćajnica, mi smo poslije tendera došli do računice da smo uštedjeli 1,3 miliona maraka, koje smo preusmjerili na druge infrastrukturne projekte koji će doprinijeti da naš grad i opštinu predstavimo u boljem svjetlu“, izjavio je danas načelnik opštine Mladen Grujičić.

Izgradnja zgrade obdaništa počeće u prvoj polovini aprila, a uskoro će početi radovi i na rekonstrukciji glavne saobraćajnice u iznosu od 1,3 miliona maraka.

Prije podnošenja izvještaja o radu javnih ustanova, donesena je i odluka o podsticajima za svako otvoreno radno mjesto u tekstilnoj i obućarskoj djelatnosti, i to u iznosu od nermin alivukovic10.000 maraka.

„Potencijalni investitori su najavili investiranja na području naše opštine, radi se o dva investitora iz Srbije, oni planiraju da otvore dva pogona, jedan u Skelanima, jedan u Srebrenici, a radi se o konfekcijskoj industriji, druga je fabrika za proizvodnju obuće, to su renomirana preduzeća u Srbiji koja već imaju svoju proizvodnju i poznati su u cijeloj Zapadnoj Evropi“, rekao je Nermin Alivuković, zamjenik načelnika.

Poslije pomenutih odluka, odbornici su pristupili usvajanju izvještaja o radu javnih ustanova. Prvi na redu bio je izvještaj o radu JU Dom zdravlja Srebrenica, koji je usvojen većinom glasova, međutim, smijenjeni su članovi UO Doma zdravlja.

Na red je došao izvještaj o radu Turističke organizacije, koji je najprije usvojen, da bi, nakon pauze, Sead Jahić, dosadašnji direktor, ne izjašnjavajući se lično pred odbornicima, dao neopozivu ostavku na mjesto direktora ove ustanove, koju su odbornicima pročitali članovi Komisije za izbor i imenovanje.

Izvještaj o radu JU Centar za socijalni rad je usvojen, a na mjesto novog v.d. direktora JU Kulturni centar Srebrenica postavljena je Slađana Petković.

Izvještaj o radu Narodne biblioteke Srebrenica komentarisan je samo kao informacija, jer bibliotekarstvo nije u nadležnosti lokalne vlasti, pošto resorno ministarstvo raspisuje mladen grujiciccccccjavne pozive i konkurse, a to zatim SO usvaja.

Predsjednik SO Srebrenica kaže da je zadovoljan današnjim radom odbornika.

„Sve je bilo prema propisima, mi smo postupili prema izvještaju Komisije, što se tiče slučaja Turističke organizacije. Sjednice su turbulentne, kada pogledamo neke državne parlamente, mi moramo biti zadovoljni“, izjavio je Hamdija Fejzić.

Kao posljednja tačka dnevnog reda bila su odbornička pitanja, gdje se raspravljalo o nacionalnom parku „Drina“.