Hamdija Fejzić: Saopštenje za javnost

hamdija fajziHamdija Fejzić, odbornik u SO Srebrenica i smijenjeni potpredsjednik SO, izdao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u nastavku:

„Zaključci vlade Republike Srpske koji se odnose na Srebrenicu pokazuju da je skupštinska većina nedavno formirana donosila odluke nelegalno i nezakonito.

Odluke se odnose na imenovanja i razrješenja predsjednika i potpredsjednika SO Srebrenica, imenovanja i razrješenja načelnika opštinskih odjeljenja, te smjenu i imenovanje direktora javnih preduzeća i ustanova. Uprkos svemu, u javnosti istupa bivši član SDA Sadik Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović je izbačen iz SDA. Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori. Godinama je, dok je imao vlast u Srebrenici, držao Bošnjake u podređenom položaju. O Srebrenici i Bošnjacima se brinuo iz Tuzle, busajući se u prsa kao veliki patriota i član SDA.

Bio je član SDA dok mu je stranka bila dobra i dok je imao koristi. Više od milion maraka je imao koristi od SDA kroz plate i razne funkcije. Ništa nije dao. U posljednje vrijeme, nakon što je postao bivši član SDA, u medijima Ahmetović istupa protiv predsjednika Izetbegovića koji nema nikakve veze sa dešavanjima. Međutim, sve je to prilika Ahmetoviću da pronađe svoje izmišljene veze i blati Izetbegovića u medijima bez argumenata.

Konstantno pominje incident u Srebrenici za koji snosi dobar dio odgovornosti. Pravio je razdor u opštinskom odboru SDA i sva dešavanja poslije, pa i slučaj Osmanović su bila u njegovoj režiji. Pojedini odbornici u SO Srebrenica treba javno da se ograde od medijskih istupa Sadika Ahmetovića.

Bilo je sasvim logično očekivati ovakvu odluku Vlade RS-a jer ni u jednom trenutku nisu ispoštovane zakonske procedure. Ovakvim postupcima samo je nanesena šteta i otežano funkcionisanje opštine Srebrenica.

Srebrenica, 2. juni 2017.“, stoji u saopštenju.