HAMDIJA FEJZIĆ: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

hamdija fajziPredsjednik SO Srebrenica Hamdija Fejzić izdao je saopštenje za javnost, prenosimo ga u cjelosti:

„Danas je održana IV redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj su odbornici imenovali zamjenika načelnika opštine Srebrenica, sekretara Skupštine i načelnike opštinskih odjeljenja. Za zamjenika načelnika opštine Srebrenica je izabran Nermin Alivuković. Alivuković je ranije obnašao dužnost šefa kabineta načelnicima Abdurahmanu Malkiću, Osmanu Suljiću i Ćamilu Durakoviću i ima potrebno iskustvo za obnašanje ove važne funkcije.

Nažalost, šest bošnjačkih odbornika opet nije podržalo izbor Bošnjaka na mjesto zamjenika načelnika. Ovi odbornici su pokazali da im nije u cilju da se u Srebrenici smiruje situacija i da se počne konkretno raditi za građane ove opštine. Konstantno rade na dezavuisanju javnosti i destabiliziranju situacije kako bi se iz Srebrenice poslala negativna slika i oni se predstavili kao jedini pravi Bošnjaci koji mogu voditi politiku i štititi interese Bošnjaka.

Međutim, interese Bošnjaka ne brane tamo gdje bi trebali da ih brane i zbog čega su ih građani birali. Pozivam sve odbornike da rade u interesu građana, te da po strani ostave lične animozitete i neslaganja“, stoji u saopštenju.