Formiraj lanac: Provedena volonterska akcija u Srebrenici

U Srebrenici je provedena dvodnevna volonterska akcija, u okviru inicijative „Formiraj lanac!“, koju je inicirao Volonterski servis Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta. Akcijom u Srebrenici koordinirao je Lokalni volonterski servis (udruženja „Sara-Srebrenica“) u saradnji sa osnovnom školom „Kosta Todorović“, uz angažman učenika i nastavnog osoblja, koji su uređivali školsko dvorište, farbali ogradu, dvenu konstrukciju i uređivali zelene površine.

Dvodnevna akcija okupila je preko 50 volontera, od čega su 35 mladi, koji su ukupno proveli više od 200 sati volonterskog rada. Školsko dvorište je dobilo novi izgled, a radovi na uređenju traju i dalje, kako bi se formirao ugodan kutak, u kojem će mladi moći organizovati nastavu u prirodi ili provoditi slobodno vrijeme kroz krativno druženje. Očekujemo da će ova sjajna inicijativa biti podstrek i drugima da budu aktivni učesnici pozitivnih promjena u svom najbližem okruženju…a mladim volonterima čestitamo na opredjeljenju da svojim zalaganjem unaprijede kvalitet boravka u školskom okruženju. Oni su ponos svoje zajednice.

Volonterska acija „Formiraj lanac!“ istovremeno se organizovala u 10 lokalnih zajednica – Gradiška, Prijedor, Trebinje, Bijeljina, Gacko, Srebrenica, Novi Grad, Derventa, Laktaši, Banja Luka.