Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima: STOP TRGOVINI LJUDIMA!

U sklopu obilježavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, članice Udruženja žena „Maja“ Kravica organizovale su okrugli sto na temu „Unapređenje sistema podrške za borbu protiv trgovine ljudima u zajednici“.

Okrugli sto imao je za temu predstavljanje plana za suprotstavljanje trgovini ljudima u BiH u periodu od 2016. do 2019. godine. Učesnici okruglog stola bili su predstavnici institucija i lokalnih NVO-a.

„Trgovina ljudima u Bratuncu u zadnje dvije godine nije zabilježena, a svi smo svjedoci da se trgovina ljudima u Bratuncu dešava, jer svakodnevno na ulicama vidimo ljude koji prose, koji prodaju različite slikovnice i razglednice, a važno je govoriti o svemu tome, da bi se preventivno djelovalo“, rekla je Vesna Erić ispred UŽ „Maja“ Kravica.

Zaključak na današnjem okruglom stolu jeste da je važno prepoznati šta je trgovima ljudima i da ne učestvujemo u tome, isto tako moramo biti informisani u vezi sa tržištem rada, najpotrebnije je da budemo informisani.

Aktivnosti se sprovode uz finansijsku podršku Ministarstva bezbjednosti s ciljem prevencije od pojave koja je sve šira na globalnom nivou.