Četvrta redovna sjednica SO Bratunac

cetvrta sjednica so brU toku je četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac. Na dnevnom redu su, između ostalog, izvještaji o radu javnih ustanova: Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i vrtić „Radost“ Bratunac.

Izvještaji o radu javnih ustanova biće prezentovani poslije pauze, ali su imenovani načelnici odjeljenja opšte uprave Opštine. Tako je za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove imenovan novi-stari načelnik Petko Rankić. Isti je slučaj i sa Odjeljenjem za opštu upravu, gdje je za načelnika postavljen Ognjen Radić, koji je prije razrješenja bio na ovoj funkciji. Za načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovan je Ševko Karić, a za načelnika Odjeljenja za finansije imenovana je Radmila Nikolić. Za sekretara Skupštine imenovana je Ivana Nedeljković.

„Sve je urađeno prema zakonu, svi koji sumnjaju u to mogu zatražiti pristup informacijama o radu Konkursne komisije, pogotovo za sekretara djevojka koja je izabrana, a za koju je opozicija iznijela žestoke optužbe, potpuno ispunjava sve uslove“, izjavio je medijima Boro Milanović, odbornik DNS-a.

Međutim, opozicija je nezadovoljna današnjim odlukama i izneseno je dosta primjedbi na rad Skupštine.iv redovna sednica so br

„Sve što se radi u ovoj skupštini nije u skladu sa zakonom, tako da su i današnja imenovanja i razrješenja donesena potpuno van zakona i ništa se nije ispoštovalo. Pojedini načelnici odjeljenja su prvobitno razrješeni, pa ponovo imenovani, to je potpuno apsurdna situacija, kako ta lica poslije mjesec dana ispunjavaju uslove, koje samo prije mjesec dana nisu ispunjavali“, stav je Slavice Jovanović, odbornice SNSD-a.

Poslije pauze, pristupiće se imenovanju novog mrtvozornika u Domu zdravlja Bratunac, a javne ustanove podnijeće izvještaje o radu u 2016. godini.

Takođe, na dnevnom redu je i usvajanje odluke o raspisivanju izbora za članove savjeta u mjesnim zajednicama opštine Bratunac.