Šesta redovna sjednica SO Srebrenica: Alija Tabaković ponovo predsjednik

sesta redovna sjednica so srebrenicaaU Srebrenici je danas održana 6. redovna sjednica Skupštine opštine, a ponovnim izborom Alije Tabakovića za predsjedavajućeg Skupštinom potvrđena je nova većina koju čine SNSD, SDA, DNS, SDS i Pokret za preokret.

Poslije brojnih tenzija, međusobnih optužbi, najavljenih krivičnih prijava, ovakva široka koalicija, kako je rečeno, omogućiće političku stabilnost.

„Danas smo poslali poruku da je u Srebrenici stanje sada prilično stabilno, u političkom smislu, i da od danas krećemo u neke nove aktivnosti, neke nove inicijative“, izjavio je Alija Tabaković, predsjednik SO Srebrenica.

„Nadam se da će se politička situacija u Srebrenici smiriti, da ćemo imati širu većinu koja će moći brzo da radi u skladu sa programima organa opštine“, rekao je Radomir Pavlović, odbornik SNSD.

„Meni je drago da se političke prilike u Srebrenici polako počinju stabilizovati, nadam se da će se taj trend zadržati“, izjavio je Momčilo Cvjetinović, odbornik SDS.

Novu skupštinsku većinu podržao je i načelnik opštine Mladen Grujičić.

„Naravno da će imati moju podršku jer ono što je prioritet za nas sve ovdje jeste stabilnost, jedan kolektivni rad, a sve u cilju smirivanja tenzija, odnosno dovođenja novih investicija“, izjavio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Na današnjoj sjednici razrješena je dužnosti direktorica Doma zdravlja Slađana Božić, a na njeno mejsto imenovan je Aleksandar Jovanović.

Sljedeća sjednica SO Srebrenica zakazana je za 3. jul.