EKONOMSKO OSNAŽIVANJE MLADIH

Kompanija Kolektiv (Posao.ba) u saradnji sa Udruženjem “Prijatelji Srebrenice” organizuje Info dan o projektu “Ekonomsko osnaživanje mladih” na kojem će svi zainteresovani imati priliku upoznati se sa mogućnostima koje nudi pomenuti projekat.

Info dan će se održati u utorak, 30. augusta 2016. u prostorijama Biznis centra ovog projekta u Srebrenici (u zgradi Robne kuće, adresa Trg Mihajla Bjelakovića 3. sprat), s početkom u 12 sati.

Ako ste nezaposleni, aktivno tražite posao ili imate ideju za pokretanje vlastitog biznisa pozivamo vas da prisustvujete Info danu i dobijete odgovore na pitanja poput:

* Koje su mogućnosti koje projekat nudi za nezaposlene?

* Koju vrstu podrške mogu očekivati u narednom periodu?

* Kako ostati informisan i u toku sa aktivnostima projekta?

* Koja je uloga partnera u projektu?

* Na koji način se obavlja proces selekcije zaposlenika za kompanije?

* Koji su kriteriji za izbor poduzetničkih ideja?

Svi zainteresovani će imati priliku prisustvovati i treningu „Kako napisati CV?“ koji će se održati u okviru Info dana.

Info dan će voditi predstavnici projekta, relevantni stručnjaci u oblastima preduzetništva i zapošljavanja, te ukazati na najznačajnije prednosti aplikacije za učešće u programu zapošljavanja i samozapošljavanja.

Na Info dan su pozvane sve zainteresovane nezaposlene osobe iz regije Birač (Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik).

Nezaposlene osobe mogu da dobiju povrat za troškove prijevoza do mjesta održavanja Info dana tako što će donijeti račun za prijevoz na dan održavanja događaja. Molimo zainteresovane da za više informacija kontaktiraju Seminu Husomanović na semina@posao.ba ili 033/846-941. Zainteresovani mogu da popune obrazac na ovom linku najkasnije do 28.08.2016. godine.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da se informišete o mogućnostima učešća u projektu koji će vam pomoći da steknete nova znanja i omogućiti vam efektivniju realizaciju sopstvenih ideja i veću konkurentnost na tržištu rada.

NE DOZVOLITE DA PRILIKE PROLAZE PORED VAS, BUDITE DIO NAŠEG PROJEKTA!