Šef kabineta načelnika Vladan Milovanović: Demant na članak u „Oslobođenju“

vladan milovanovicPovodom teksta u jučerašnjem onlajn izdanju „Oslobođenja“, oglasio se šef kabineta načelnika opštine Srebrenica Vladan Milovanović, čiji demant prenosimo u cjelosti:

„Predmet : DEMANT NA OBJAVU POD NAZIVOM ‘Za Oslobođenje odbornik PDP-a, doktor Nenad Milošević: 400.000 KM šefu kabineta’

Poštovani,

U Vašem ON-LINE izdanju od 29.05.2017. godine ste objavili članak pod nazivom ‘Za Oslobođenje odbornik PDP-a, doktor Nenad Milošević : 400.000 KM šefu kabineta’.

Ovim putem u ime kabineta načelnika opštine Srebrenica i mene kao šefa kabineta, ulažem demant , s obzirom da je izneseno niz neistina i kleveta , a isti će biti iskorišćen za ispunjavanje uslova pri podnošenju privatnih tužbi za klevetu , uvrede časti i ugleda.

Kao država u kojoj se borimo za demokratska prava i vladavinu Zakona , takođe moramo biti odgovorni i za izgovorenu riječ.

Cilj je, naravno, diskreditacija svega onoga što se pozitivno pokušava uraditi u Srebrenici , i u naporima koje ulaže načelnik Mladen Grujičić da otvori radna mjesta.

S tim u vezi iznosim sljedeće:

‘Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica koja je održana 07.04.2017. godine pod brojem 01-022-132/17 donesena je ‘Odluka o vrsti , visini, kriterijima i načinu provođenja podsticajnih mjera za unapređenje zapošljavanja u oblasti tekstilne i kožarsko-obućarske industrije na području opštine Srebrenica za 2017/2018 godinu’ (Odluka u prilogu) za koju su glasali i pojedini odbornici iz ‘nove’ većine.

Odluka je inicirana od strane načelnika opštine Srebrenica i članova kolegija jer se pismom namjere obratilo više investitora (Konfekcija MS Bajina Bašta, Alma Ras) koji su voljni ulagati,odnosno proširivati postojeće kapacitete u oblasti tekstilne i kožarsko-obućarske djelatnosti.

Takođe je obavljeno više razgovora sa firmom koja se bavi proizvodnjom obuće u nadi da se može otvoriti još jedan mini-pogon u našoj opštini i direktna podrška građanima opštine Srebrenica.

Tačno je da je u delegaciji koja je došla iz Vladimiraca (Srbija) bio i moj brat (brat šefa kabineta), jer se radi o ljudima našim višegodišnjim poznanicima i uspješnim privrednicima koji sarađuju sa svjetski poznatim proizvođačima obuće.

Nakon razgledanja pogona (prostor bivše Vezinoce), došlo se na ideju da bi se mogao otvoriti mini-pogon koji bi zapošljavao 30-40 Srebreničana.

Ostalo je na tome da stručnjaci izađu na teren i sagledaju situaciju za mogućnosti prebacivanja dijela proizvodnje u Srebrenicu.

Dakle, kako bi uvaženi poznavalac političkih prilika u Srebrenici i onaj koji je u kratkom roku promjenio više političkih partija  i onaj koji proziva one koji ne žive u Srebrenici (a i sam ne živi u Srebrenici), a takođe i radi javnosti izjavljujem da se nije ušlo ni u kakve aranžmane ni sa kim, pa ni sa potencijalnim investitorom za proizvodnju obuće , te da je investitor odustao zbog svih ovih prozivnki u medijima, a nažalost postoji realna mogućnost da će i ostali odustati od potencijalnih ulaganja u Srebrenicu.

Postavljam pitanje ko će biti odgovoran za to?

Jer znamo koliko je teško otvoriti radno mjesto u realnom sektoru i koliko ono košta , a on očito ne zna.

Pozivam uvaženog gospodina Miloševića, kao velikog kritičara, da on iskoristi svoje veze kako bi otvorio nova radna mjesta u Srebrenici (a to je mogao činiti i do sada) i neka objasni građanima opštine Srebrenica koji se svakodnevno obraćaju za mogućnost zapošljavanja zašto fabrika obuće u Srebrenici neće biti otvorena, barem kada je ovaj investitor u pitanju.

Kada je u pitanju kleveta u vezi sa ‘namjerom dati bratu šefa kabineta načelnika podsticaj 400.000,00 KM’, to će uvaženi morati objasniti tamo gdje je mjesto za to.

O karakteru i djelima ovog čovjeka i o njegovim političkim avanturama u kojima je obično izlazio kao politički poražena strana, ne želim posebno govoriti.

Smatram da je ovo politički udar na načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića (jer se radi o svakodnevnim prozivkama) koji je krenuo da gradi dobre odnose i sa komšijama i političkim partnerima, a to je vidljivo na terenu.

S poštovanjem;

Šef kabineta načelnika Vladan Milovanović“, navodi se u demantu.