Druženje na Rajskoj plaži

Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama „Leptir“ pridružilo se UNICEF-ovom projektu „Stop nasilju nad djecom i mladima sa posebnim potrebama“ Svoj doprinos realizaciji dali su organizujući radionice za radionice za roditelje i djecu s posebnim potrebama. Njihov cilj jeste da se pomogne roditeljima da na što bolji način uključe svoju djecu i društvo i da se pri tome ne osjećaju odbačeno i drugačije. Članovi udruženja organizovali su danas izlet za svu djecu koja su učestvovala na radionicama.

-Danas smo organizovali izlet na kome su djeca imala priliku da se druže, oprobaju u sportskim i društvenim igrama, obilježavamo kraj jednog lijepog projekta u kome smo učestvovali. Ovo je bila sjajna prilika i za djecu i za roditelje da dobiju podršku i stručnu pomoć. Srećni smo što smo uzeli učešće u projektu jer zaista nam je stalo da djeca ne trpe nijedan oblik diskriminacije ili nasilja. Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da kreiramo sličan projekat, rekla je Ivana Srdanović, defektolog u Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama „Leptir“.

Da je projekat bio uspješan svjedoče i osmjesi djece koja su se danas družila i zabavljala na obali rijeke Drine. Oni su se takmičili u odbojci, fudbalu, ali što je najvažnije, uživali su sa svojim drugarima.

-Žao mi je što je došao kraj našem druženju. Mnogo toga sam naučila na radionicama, upoznala sam puno drugara. Shvatila sam da mi dobro ide sport, kaže kroz osmjeh Melisa i dodaje da joj je ovo druženje najdraže jer je na igralištu pored Drine i jer su svi drugari sa njom.

Projekat se realizovao uz podršku UNICEF-a koji ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, a svaki projekat koji izmami osmjeh na lice djeteta vrijedan je pomena i nade da će se ponoviti.