RIJEKA DRINA SE IZLILA IZ KORITA

Rijeka Drina se danas opet izlila iz svog korita na teritoriji opštine Bratunac. Vodostaj rijeke je počeo da nadolazi tokom noći, kao posledica padavina u proteklim danima.

Vodostaj rijeke Drine je porastao za 4,5 metra, a načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović ističe da je ipak olakšavajuća okolnost što tokovi lokalnih rijeka za sada ne stvaraju probleme.

„Na području opštine Bratunac i šire regije nije bilo većih padavina, pa su lokalni tokovi stabilni i ne očekuje se povećanje vodostaja, niti pojave bujičnih tokova. Problem sada pravi rijeka Drina, čiji je vodostaj sada veći za 4,5 metra zbog obilnih padavina u Hercegovini. Na svakih sat ili dva smo u kontaktu sa rukovodstvom HE „Perućac“ koji nas uvjeravaju da u toku ostatka dana i noći neće biti povećanja vodostaja Drine. Pratimo sva uputstva, pa i ona od Republičke uprave civilne zaštite i preduzeli smo sve potrebne korake za zaštitu od poplava“, rekao nam je Nedeljko Mlađenović na lokalnom kupalištu „Rajska plaža kod Bratunca. 

Drina je izazvala veliku štetu baš na „Rajskoj plaži“, gdje je voda odnijela nekoliko ugostiteljskih objekata, oštetila „Adrenalin park“, ali sa sobom donijela i dosta otpada. Eko-rafting klub „Rajska plaža prati situaciju na terenu i spreman je da pomogne ako za to bude bilo potrebe.

„Stub na kojoj je sajla za prelazak rijeke Drine u sklopu Adrenalin parka ovdje na Rajskoj plaži  je srušen, nadamo se da nije i polomljen. Članovi eko-rafting kluba su danas obavili spust čamcem Drinom od Bjelovca do Rajske plaže, izvidili su situaciju i spremni smo da u svakom trenutku pomognemo građanstvu, ukoliko bude potrebe“, rekao je predsednik eko-rafting kluba Slavoljub Mlađenović. 

Kompletnu galeriju fotografija možete pogledati na fejsbuk stranici UPSMedia-e, na linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.486432454883343.1073741861.309349955924928&type=3