Dodik posjetio Srebrenicu

dodk_srebrenicaPredsjednik RS Milorad Dodik posjetio je danas Srebrenicu i održao sastanak sa novim načelnikom opštine Mladenom Grujičićem. Na sastanku je bilo riječi o temama koje su bitne za Srebrenicu.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izrazio je zadovoljstvo Dodikovom posjetom, rekavši da je ova posjeta došla u najboljem mogućem trenutku.

„Imali smo kratak, ali izuzetno koristan sastanak. Opštini Srebrenica je potrebna politika sa konkretnim rješenjima i naredni, zimski period ćemo iskoristiti da pripremimo sve razvojne programe koji će doprinijeti boljem životu građana Srebrenice“, rekao je Grujičić

dodk_srebrenicaNakon sastanka Dodika i Grujičića uslijedila je konferencija za novinare, koje je najviše interesovalo kako će se, nakon promjene vlasti u Srebrenici, ubuduće organizovati obilježavanje 11. jula.

„11. juli je datum koji obilježava stradanje Bošnjaka i to svi ovdje podržavamo i tretiramo na taj način. Ništa se neće mijenjati. Organizatori su oni koji tretiraju sadržaj tog dana“, rekao je predsjednik RS.

Jedan od značajnih rezultata posjete Milorada Dodika Srebrenici je i najavljena inicijativa za održavanje zajedničkog sastanka Vlada FBiH i RS, koji bi se održao u Srebrenici.

„Posebno sam zahvalan svim učesnicima sastanka što smo se jedinstveno usaglasili da pokrenemo inicijativu za organizovanje zajedničke sjednice Vlada RS i FbiH u Srebrenici, pa da vidimo ko kakvu podršku može pružiti ovdje u Srebrenici“, rekao je Dodik.

Kako nam je rečeno, na današnjem sastanku je bilo riječi i o budućnosti Srebrenice, najavljeno je otvaranje radnih mjesta, nastavak započetih infrastrukturnih projekata, ali i započinjanje novih. Današnja posjeta predsjednika RS Srebrenici, mogla bi, ukoliko se ostvare sve najave, donijeti napredak i neke „nove vjetrove“ u Srebrenicu.