Desnica Radivojević kandidat za načelnika Srebrenice

Jutros su se pojavile informacije da bi u izbornu trku za načelnika Srebrenice, mogao da se uključi još jedan kandidat. Prema pisanju nekoliko portala u BiH, to će biti Desnica Radivojević. Do sada nema zvaničnih potvrda od strane Radivojevića, ali su predstavnici prosrpski orijentisanih stranaka u Srebrenici u javnost izašli sa zajedničkim saopštenjem.

Saopštenje Vam prenosimu u cjelosti:

„Koalicija Zajedno za Srebrenicu koja podržava Mladena Grujičića kao jedinog kandidata iz reda srpskog naroda za načelnika opštine Srebrenica, najoštrije osuđuje kandidaturu Desnice Radivojevića za kandidata za načelnika opštine Srebrenica. Desnica je kao visoki funkcioner SDA odakle je istjeran nastavio svoju probošnjačku politiku u SDP odakle pokušava da se nametne kao nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenica, a srpski narod dobro zna čiju on politiku provodi i neće dozvoliti u Srebrenici novi slučaj cjepanja srpskog biračkog tijela. Koalicija Zajedno apeluje na sve svoje birače da ne daju potpis za kandidaturu Desnici Radivojeviću. Apelujemo na političke partije iz  Republike Srpske koje daju podršku ovoj Koaliciji da pomognu Mladenu Grujičiću da realizuje svoj program za Srebrenicu kao kandidat svih srpskih partija i pobjedi na predstojećim lokalnim izborima 2016“, stoji u saopštenju koalicije Zajedno za Srebrenicu.

Desnica Radivojević, rođen je 1952. godine u Srebrenici. Diplomirao 1979. na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Mariboru u Sloveniji, a postdiplomske studije je završio u Zagrebu i Beogradu 2005. i 2006. godine.

Radivojević je radio u mašinskoj tehničkoj školi u Bratuncu, Energoinvestu i „Fabrici akumulatora“ u Srebrenici. Od 1983. pa do početka rata u rodnom gradu je bio direktor „Fabrike limene ambalaže“, a od 1992. do 1996. godine je radio u Srbiji kao direktor preduzeća „Corad“.

Desnica Radivojević, bivši je dopremijer i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.