Davor Mlađenović pobjednik plivanja za Bogojavljenski krst na Rajskoj plaži

Davor Mlađenović pobjednik trke za časni krstDeseti put za redom, na Rajskoj plaži u Bratuncu, održano je plivanje za Bogojavljenski časni krst. Kao i dosada, takmičenje su organizovali Srpska pravoslavna crkva, Opština Bratunac i Eko-rafting klub „Rajska Plaža“. Ove godine, po izuzetno toplom vremenu, učestvovalo je 25 plivača, a najbrži je bio Davor Mlađenović, član Eko rafting kluba „Rajska Plaža“.

„Osjećaj je fenomenalan, ovo mi je deseti put da plivam. Uvijek sam bio drugi ili treći i evo danas, konačno, prvi“, u jednom dahu je izjavio pobjednik Davor Mlađenović za UPSMedia.

Prvi čovjek opštine Bratunac je pratio takmičenje, a poslije je čestitao svim takmičarima.

„Svi takmičari koji su učestvovali u trci su pokazali izuzetnu hrabrost, nije jednostavno plivati u vodi čija je temperatura ispod dva stepena celzijusova i za mene su svi oni pobjednici“, bio je oduševljen načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Slavoljub Mlađenović, predsjednik Eko-rafting kluba i jedan od organizatora tamičenja, kao i otac pobjednika kaže:

„Drago mi je da je moj sin pobijedio, ali mi je još draže što je i ovaj put sve proteklo bez ikakvih problema. Bezbjednost nam je prioritet i što se toga tiče, otkako organizujemo plivanje za časni krst, nikad nismo imali problema“, govori Mlađenović.