Bratunac: U subotu obilježavanje godišnjice stradanja srpskog naroda

Parastos KravicaU Bratuncu će u subotu, 7. jula, biti obilježena godišnjica stradanja Srba iz Srednjeg Podrinja u posljednjem ratu.

Obilježavanje, u organizaciji Odbora Vlade RS za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, počeće u 11 časova parastosom za srpske žrtve, koji će biti služen na Gradskom groblju.

Nakon toga, predviđeno je obraćanje zvaničnika u Domu kulture, gdje će biti premijerno prikazan dokumentarni film „Osmijeh anđela“, koji je rađen u produkciji RTRS-a.

O ovom komemorativnom skupu nedavno je razgovarano na sastanku u kabinetu načelnika opštine Nedeljka Mlađenovića, kojem su prisustvovali predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić i predstavnici lokalnih nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik Mlađenović poručio je da će opština, kao domaćin, u saradnji sa resornim ministarstvom u Vladi RS i uz podršku udruženja i organizacija koje okupljaju porodice žrtava, učiniti sve da obilježavanje ove godišnjice bude dostojanstveno.

Na području Bratunca, Srebrenice i okolnih opština Srednjeg Podrinja u periodu od 1992. do 1995.godine stradalo je oko 2.500 Srba, od kojih su većina bili civili, navodi se na sajtu Opštine Bratunac.