Bratunac: Preminula četrnaestogodišnja djevojčica (video)

nova zgrada doma zdravlja bratunacVijest o smrti četrnaestogodišnje djevojčice iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bratunca, koja je preminula u bolnici u Tuzli, uznemirila je javnost u Bratuncu. Nastava u školi koju je pohađala je obustavljena, jer postoji sumnja da je uzrok smrti meningitis. Ipak, ljekari kažu da nema mjesta panici.

„Mi još nemamo pravu dijagnozu, to možemo dobiti jedino iz Tuzle, kada se uradi autopsija, ali zbog sumnje da je riječ o meningitisu, sva djeca koja su bila u direktnom kontaktu sa djevojčicom moraju biti podvrgnuta profilaktičkim mjerama, u smislu određene terapije. I to smo radili i juče sa njenom porodicom, danas to radimo sa ostalim učenicima iz razreda, ali još jednom kažem, mjesta panici nema“, izjavio je za UPSMedia Milijan Vujić, direktor Doma zdravlja Bratunac.

U OŠ „Vuk Karadžić“ izražavaju žaljenje porodici zbog gubitka. Smatraju da je najbolje što su mogli uraditi sa ciljem zaštite djece, radi predostrožnosti, obustaviti nastavu i uputiti djecu na preglede kod porodičnih ljekara.

„Mi smo jutros nakon drugog časa preventivno djecu poslali kućama i uputili smo ih da se jave svojim ljekarima. Naše je sada da izvršimo dezinfekciju škole i da pratimo situaciju. Ako sve bude u redu, nastava će ponovo biti uspostavljena u ponedjeljak, ako ne, sigurno nećemo dozvoliti da djeca krenu u školu ako se epidemija bude širila“, izjavio je Andrija Mlađenović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bratunac.

I roditelji prate uputstva iz škole.

„Sin mi je u dobrom stanju, nema nikakvih simptoma, doktorica je rekla da je sve u redu i da ne paničimo i to je to“, rekao je Jovica Kolunija, roditelj dječaka iz razreda, nakon pregleda.

„Ja sam bio u Zvorniku jutros, na terenu, dijete me zove, u putu saznajem da je drugarica preminula, bolest nemam pojma kakva, sad čekamo pregled, zabrinut sam mnogo“, rekao je Enver Šikić.

Porodica djevojčice je u šoku.

„Kako da se osjećam, to je dijete moje sestre, kao da je moje. Nisam ništa ni znala do jutros, ne znamo ni šta se desilo, sve je tako iznenada. Bože moj, šta se ovo dešava“, očajna je tetka preminule djevojčice Zorica Gadženović.

Simptomi meningitisa mogu izgledati kao simptomi obične prehlade, pa ljekari apeluju da kod svake povišene temperature roditelji dijete odvedu na pregled.

One thought on “Bratunac: Preminula četrnaestogodišnja djevojčica (video)

  • mart 25, 2018 at 9:14 pm
    Permalink

    Devojcica je pre ove tragedije bila kod zubara u Bratuncu, posle zubara je sve krenulo, pre toga je bila potpuno zdrava! Zasto se to ne napise i napomene, hoce li nadlezne sluzbe proveriti da li je bilo propusta u radu zubara, da li su mu instrumenti bili sterilisani i ostalo ili ce se cutati o ovome i cekati, ne daj boze, da se ovakav ne srecan slucaj ponovi ?!

Comments are closed.