Bratunac: Pijani mladići pretukli policajce

policija stop_thumb_medium500_300Trojica policajaca povrijeđena su u Bratuncu i ljekarska pomoć im je ukazana u Domu zdravlja Bratunac, nakon što su ih napala četvorica mladića, a za koje je utvrđeno da su bili pijani.

 

Policija je, juče ujutru oko 1.30 časova, uhapsila osumnjičene za napad, i u pitanju su S.B. (21), M.B.(22), M.M. (21) i D.M. (20).

„Oni su u blizini Policijske stanice Bratunac narušili javni red i mir galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su ih fizički napali“, rečeno je iz policije.

Kako su dodali, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola kod sva četiri osumnjičena.

„O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, saopštio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

U toku prošle godine, Policijska uprava Zvornik (tadašnji CJB Zvornik) je evidentirala šest slučajeva napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, od čega su u četiri slučaja meta napada bili policajci.

„Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja“, naveo je Bobar.

Izvor: Nezavisne