Bratunac: Obilježen Dan opštine

 Dan opštine BratunacPovodom Dana opštine Bratunac, danas je u Domu kulture održana svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj su istaknutim pojedincima i građanima uručene nagrade i priznanja.

Najveća priznanja opštine Bratunac dodijeljena su Neđi Trniniću i Stevi Mirjaniću, ministrima u Vladi RS, za izuzetan dobrinos razvoju lokalne zajednice.

Rotari klub Srebrenica svoje projekte u Srebrenici i Bratuncu provodi već deset godina i upravo zbog svog zalaganja za poboljšanje života u Bratuncu, predstavnicima ovog kluba dodijeljena je plaketa opštine Bratunac.

„Ja bih pomenuo samo nekoliko bitnih projekata koje smo sproveli u opštini Bratunac, a to je dodjela kombi vozila za Udruženje malinara ‘Vilamet’, zatim uspostava farmi malina, gdje je polovina korisnika bila sa područja opštine Bratunac. Nakon toga, podijelili smo oko 300 sistema za navodnjavanje na obje opštine, imali smo projekat renoviranja toaleta u Osnovnoj školi ‘Vuk Karadžić’, a naravno da na tome nećemo stati“, izjavio je Nedeljko Simić iz Rotari kluba „Srebrenica“.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bratunac dodijeljene su novčane nagrade za najbolje studente ove opštine, a Nagrade najuspješnijima Bratunacposebna priznanja dobili su i najbolji sportisti.

„Ja sam dobila nagradu za najuspješnijeg sportistu u Bratuncu, i veoma sam srećna zbog toga“, izjavila je Magdalena Vesić, članica KK „Miloš Delić“ Bratunac.

„Dobio sam nagradu za najboljeg studenta druge godine, prosjek mi je 10,00. Nemam neki poseban recept, samo uporan rad i redovno učenje“, rekao je Želimir Trišić.

Ukupno je nagrađeno 15 najboljih studenata iz opštine, a svi imaju prosjek veći od 9,00.

Na svečanosti je istaknuto da se na području opštine trenutno realizuju višemilionski projeskti, kao što su izgradnja mosta na Drini i izgradnja sitema za navodnjavanje, kao i drugi projekti.

„Trenutno se u Bratuncu realizuje oko 45 miliona maraka vrijednih projekata, u toku je realizacija novih projekata vrijednih 2,5 miliona maraka, a tri miliona maraka već je obezbijeđeno za narednu godinu. Prije svega, moramo istaći izgradnju mosta na rijeci Drini, završen je vodovodni sistem, izgrađen je Dom zdravlja, u toku je izgradnja sistema za navodnjavanje, a uskoro treba da počne i rekonstrukcija korita rijeka u Kravici, Glogovoj i Slapašnici, kao i još jedne zgrade za socijalno ugrožene kategorije. Rijetko koja prethodna godina je imala uspjeh koji smo ostvarili ove godine, kada je zaposleno oko 400 radnika, a svakako da u narednim godinama planiramo još bolje rezultate“, istakao je danas načelnik opštine Bratunac.

25. septembar obilježava se kao dan opštine jer je na ovaj dan 1927. godine Bratunac dobio status opštine.