Bratunac: Obilježavanje Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u RS

Opštinska organizacija Crveni krst Bratunac i Auto-moto društvo „Srebrenica“ obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj, a koji se obilježava svake godine, treće nedjelje u novembru.

Članovi sekcije Prve pomoći OO Crvenog krsta Bratunac izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći i realistički prikaz saobraćajne nezgode, gdje je usljed klizavog kolovoza i neprilagođene brzine došlo do povrede bicikliste, suvozača i vozača motornog vozila. Realistički su prikazane povrede koje najčešće nastaju pri ovakvim nesrećama: otvoren prelom potkoljenice, rezderotina nadlaktice, povreda vratnog dijela kičme, arkada, kao i posjekotina na licu, te njihovo adekvatno saniranje. Pokazna vježba je izvedena uz prisustvo instruktorke Prve pomoći dr Mileve Mitrović, zaposlenika Auto-moto društva „Srebrenica“ i sekretara OO Crveni krst Bratunac.

Dan sjećanja imao je za cilj skretanje pažnje na veliki broj žrtava saobraćajnih nezgoda.

Takođe, ovim danom ukazuje se i na potrebu zajedničkog provođenja preventivnih aktivnosti od svih onih koji su dužni da vode računa o bezbjednosti saobraćaja, kako bi se smanjila stradanja u saobraćaju.