Bratunac: Nagrade i priznanja najboljim učenicima

nacelnik i dragomir maksimovicOpština Bratunac svake godine nagrađuje najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, a ove godine nagrađeno je 15 učenika, i to četiri učenika iz SŠC Bratunac, četiri učenika OŠ „Vuk Karadžić“, pet učenika OŠ „Branko Radičević“ i po jedan učenik osnovnih škola u Kravici i Konjević Polju.

Nagrađeni su učenici: SŠC Bratunac: Tanja Lukić (učenica generacije), Milomir Spajić, Tamara Radović i Dragomir Maksimović; OŠ „Vuk Karadžić“: Nikolina Ostojić (učenica generacije), Miloš Nešković,  Andrea Živanović i Šemsa Avdić; OŠ „Branko Radičević“: Aleksa Pajić (učenik generacije), Vuk Milanović, Natalija Radović, Viktorija Kezija i Strahinja Spasojević; OŠ „Petar Kočić“: Ivana Ivanović (učenica generacije) i Meho Dedić (učenik generacije).

„Ja imam 14 godina i idem u školu ‘Vuk Karadžić’, ove godine sam bila đak generacije i smatram da je ovo dobro iskustvo i da svi učenici treba da počnu da streme ka svojim ciljevima i da budu dobri učenici“, izjavila je Nikolina Ostojić.

„Ovo za mene mnogo znači, znači da neko prati naš rad i spreman je da nam pomogne, a tajna uspjeha je samo redovno učenje, svaki dan pomalo“, stav je Andree Živanović.nacelnik i meho dedic

„Ja planiram upisati elektrotehničku školu, a ovu nagradu ću iskoristiti da kupim sebi nešto kako bih pamtio današnji uspjeh“, rekao je Meho Dedić.

Danas je ukupno podijeljeno 1.150 maraka, od čega po 100 maraka za vukovce, a po 150 za učenike generacije.

„Opština Bratunac tradicionalno svake godine u junu dodjeljuje nagrade i diplome učenicima, kao mali doprinos njihovim zalaganjima i dobrim uspjesima. Mi treba da smo ponosni, imamo veoma pametnu djecu, koja pored toga što odlično uče, bilježe odlične uspjehe i na različitim takmičenjima, a opština će uvijek biti tu da podrži koliko može“, izjavio je danas Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Opština Bratunac i dalje nastavlja sa podrškom učenicima i studentima, pa će već u septembru biti nagrađeni i najuspješniji studenti.